Dėl Rasos (Joninių) išsaugojimo švenčių dienų sąraše
Susisiekti su peticijos autoriumi
1973 metais pirmą kartą sudalyvavau Rasos šventėje. Visos sovietinės „šventės“ nublanko prieš šią šventę. Per 42 metus pastebėjau, kad šios šventės dėka labai daug žmonių atsivertė lietuvybei: lietuviškiems papročiams, lietuvių kalbai, Lietuvos istorijai. Jei ne ši Tikra Šventė tai ir aš nebūčiau atėjęs į folklorinį judėjimą. Su pasiruošimu ši šventė turi prasidėti 23 dieną 12 val. ir baigtis 24 dieną 12 val. Reikia reikalauti kad ir 24 diena būtų šventine diena.
Pav., gegužės 1-oji dabar yra labiau iš tarptautinės erdvės "nuleista", korektiškai reikalinga šventė. Tiesiog eilinė išeiginė. Tie patys Lietuvos darbo žmonės ( o mes, tiesą sakant, visi tokie) iš daug giliau švęstų Rasos šventę, nes tai yra ne tik išeiginė diena. Tai - šventė sielai.
esu etnologė, kaip man nesirašyti...
na,niekaip nesuprantu kam reikia taip makaluotis tuose įstatymuose...apie kokį mūsų patriotiškumą ir tautiškumą tada galim šnekėti,jeigu vėl atsisakoma savasties...ot tos gegužės pirmosios šventės,tai tikrai nemačiau švenčiančių...
GAMTA sukūrė žmogų. GAMTA kartoja pati save ir kiekvienas naujas pavasaris yra tas pats amžinas pavasaris (t.y.kūryba ). Tai ciklinis laikas. Žmogus gyvendamas GAMTOS cikliniame laike įgyja galimybę pranokti laiką , gyventi amžinybėje ( ne šią diena ). ,, ISTORINIS ŽMOGUS,,gali didžiuotis savo gyvensena, leidžiančia jam būti laisvam ir kurti. (jų dėka išsivystėme iki ,,šiuolaikinio,,žmogaus ). DIDŽIOJI SAULĖ - RASOS - KUPOLĖ - LYGO ( lt.)- { Janis, Joninės - linijinis laikas, asmens viršenybė kitų sąskaita }. ŽVAIGŽDĖS - SAULĖS PAGERBIMAS, TAI PAGRINDAS VISOS ŽMONIJOS KŪRYBAI - DARBUI ...
Yra tikros šventės ir dirbtinės, ši yra tikra, todėl ir turi būti laisvadienis, kad žmogus švęsdamas pasipildytų teigiamom emocijom, kurios turės įtakos gyvenimui mažiausiai pusmečiui... meskit lauk netikras šventes...
Seimo nariai prieš kandidatuodami į seimą turėtų išlaikyti valstybinius Lietuvių kalbos, Lietuvos istorijos ir Lietuvių papročių egzaminus.
| This discussion has been closed. |