Dėl išmokų didinimo nėščiosioms,esančioms dekrete iki 2017m.ir išmokų atstatymo iki kriziniam laikui
Susisiekti su peticijos autoriumi
Nes man, tai yra aktualu. Dabartines išmokas galima pavadinti tik simbolinėmis. Nelengva kai tavo uždirbta alga iki tol taip stipriai sumažėja, o ypatingai kalbant apie antrus metus, kada vaikutis dar mažas ir darželiai priimti jo nenori, ir močiučių aplinkui nėra, o auklę samdyti yra brangu. Vienu žodžiu jei išmokos padidėtų manau ir gimstamumas padidėtų.
Esu siuo metu nescia ir puikiai suprantu kiek kainuoja islaikyti vaika ir save. Jeigu mano alga buvo 700euru i rankas ir viskas buvo man vienai, tai dabar su vaiku ismoka bus tik apie 500eur. Tai kur valdzios smegenys...
Norėjau paklausti: o tai jau priimtas įstatymas,kad kas pagimdo 2017m pirmus metus gaus 100% o antrus metus 85% ar čia dar svarstoma?
Kai vaikai musami ar gyvena nepasiturinciai,sunkiai, tai valdzia staigiai prisistato lyg jie atsakingi butu, o kai reikia ismaitinti vaika, tai jau kazkodel nebe ju reikalas pasidaro. Juokinga!
Todel kad ismokos labai mazos o islaidu auginant vaikus labai daug ir tuo labiau kad vaikiskos prekes labai brangios
Noriu auginti vaika suteikiant jam normalu gyvenima o ne taupyma ant kasnio duonos... ziauru kokia ta musu valdzia ir kur ji ziuri. Vaikai musu ateitis, suteikime jiems visaverti gyvenima... dbr antrus metus ne minimumo nesigauna.... bananu respublika ne salis....!!!
Kaip galima planuoti vaikuti,kai gaunami toki pinigeliai,esu dekrete antrus metus gaunu 140 eu,tai ar nejuokinga suma,patys pabandytu is tokiu pajamu isgyvent,tai tuojaus seima nugriautu.
geriau pensininkams kas met atgrazins pensijas,toks vaizdas kad jie pinigus y biudzeta sunes ateity,bet ne musu vaikai uzauge.
Netrukus turesiu vaikelį ir nevaizduoju, kaip pragyventi su tokiais valdžios nutarimais, kai vaikeliui tiek visko reikia. Ar aš nedirbau, ar nenusipelniau visu 100 procentų auginti savo kūdikelį, o ne tik 70, o antrais metais ir visai patyčiškai 40 procentų. Tai labai opi problema. Visuomenė turi susitelkti prieštarai, o vyriausybė gražinti pašalpas 100 procentų!!!!
| This discussion has been closed. |