Del gyvunu vezimo Lietuvos gelezinkeliais

Susisiekti su peticijos autoriumi

Ši diskusijų tema buvo automatiškai sukurta peticijos Del gyvunu vezimo Lietuvos gelezinkeliais.


Svečias

#126

2014-07-30 13:49

Visam pasaulyje sunis galima vežti visokiu visuomeniniu transportu, išskyrus mūsų kraštą, kuriame pasireiškia kanifobijos sindromas.Kažkodėl asocialiems asmenims nedraudžiama važiuoti nešvariems, apsidergusiems ir net be bilieto. O mums su augintiniais, net susimokėjus reikiamą sumą, turint su savimi visus reikiamus augintinio dokumentus, tai yra griežtai draudžiama. Gal auklėkime visuomenę pakantumo aplinkai, nes greit teks priimti įstatymus draudžiančius paukšteliams čiulbėti ir t.t. Nes kokiai nors mamytei jis trukdys vaiko miegui. Mano vaikai myli gyvūnus ir jų nebijo.
vilnietė

#127 Re: Keleivis su vaiku

2014-07-30 14:03

#23: Keleivis su vaiku - Keleivis su vaiku

Sveiki. Jums rašo močiutė, turinti tris anūkus, besilaukiančia dukrą ir vidutinio dydžio šunį. Nebijom jokių alergijų, šunų lojimų, augam sveiki ir mylintis visą gyvūniją. Patariu patiems įsigyti augintinį, kad suprastumėte, jog baisesnio padaro už žmogų Dievas nesutvėrė:gyvūnas kitą naikina tik išbadėjęs arba besigindamas, o žmogus - visada dėl malonumo, piktumo, neišsiauklėjimo arba kvailumo. Jei trukinyje jums atrodo per mažai vietos, tai ne šunys jas užima: jie dažniausia tupi arba guli prie šeimininko kojų ir į nieką nereaguoja. Ir bendrai kalbant, jei mūsų "galvos" būtų protingesnės, tai ne priimtų niekinius įstatymus, o paskirtųpvz. pirmą ar paskutinį vagoną keleiviams su augintiniais, dviračiais ir t.t.


Svečias

#128

2014-07-30 18:00

Su malonumu pasirašau prieš tokį nesąmoningą sprendimą, nes jo pasekmes jau patyriau savo kailiu, kai paauglė dukra išsiruošė su šuniu į kaimą ir nuvykusi į stotį skambino ašarodama, kad nepriima į traukinį, nors prieš kelias savaites važiavom kartu.
Ir kelionė į kaimą man atsiėjo 10 kartų brangiau, nekalbant apie traumą vaikui. Nesąmonės daromos. Ypač dideli šunys yra geriečiai ir mums keliaujant su šuniu vaikai visada jį kalbina...Žmonės, nekvailiokit.
=G=

#129 Re: Re: Keleivis su vaiku

2014-07-30 18:48

#127: vilnietė - Re: Keleivis su vaiku

Sprendžiame lygtį: Traukinyje Vilnius-Kaunas du vagonai. Pirmą ir paskutinį skiriame keleiviams su arkliais. Kuriame vagone važiuoja visi kiti žmonės? P.S. Jeigu jūsų vaikai neturi jokių alergijų, tai aš už juos labai džiaugiuosi, nes nelinkiu to nors vienam patirti.


Svečias

#130 Re: =G=

2014-07-31 00:20

Visu pirma aš problemu neturiu, nes ir negaliu ju tureti. Mašinos vairuoti dar negaliu teisiškai, dirbti tikriausiai irgi nelabai, nes matote mokausi aš. Mašinos pirkti taip pat logiškai mastant nusipirkti negaleciau, nes man jos niekas neparduotu. Tad su savo nedarbingumais patylekite, nežinodami visos situacijos, jei patį kankina tokia problema, tai ir žiurekite saves, nes juk pats sakote, kad tai tik Jusu problemos. O Jusu palyginimas su jachta ir Kauno mariomis yra absurdiškas ir net nesulyginamas. Šuo ir jachta? Kažkaip net mastais sunku palyginti. Žmogus turi pilna teise judeti, net jei jis ir nepilnametis ir jei turi šunį. Matote tai yra atsakomybe - girdetas žodis? Jei kažka prisijaukinai, jei kažkuo rupiniesi, negali numesti tos gyvos butybes, vos iškilus sunkumams, net jei tuos sunkumus sukelia debiliški valstybes įstatymai. Kartais tas šuo buna 100 kartu labiau išaukletas ir tvarkingesnis nei 4 metu piplys žviegiantis per visa autobusa, metantis į žmones kukuruzus ar cipsus ir terliojantis visa salona savo cipsuotom rankom ir dar kojom spardantis kito asmens kedes atloša ar šlykšciai bekrizendamas tampo už plauku kitus žmones. O tuo metu motina žiuri bukai į veidrodeli ir dažosi lupas, net negalvodama ka nors tam vaikui pasakyti - juk matote jos vaikelis yra dievas, o ant kitu atsiprašant nusi*ikt.

O manyciau, kad LG nebutu taip sudetinga išskirti 1 vagona, ant kurio butu lipdukas, jog ten galima su šunimis. Tai informuotu ir kitus žmones, jog tenai gali važiuoti augintinis, tad jei jis jiems netrukdo lipa tenai, jei visgi žmogus alergiškas, ar nekencia gyvunu [kaip kad esate Jus] tegu sedasi i kita vagona. Nematau jokiu problemu. Juk yra šimtai žmoniu, kurie su mielu noru sestusi ten kur galima su gyvunais, ne karta tai teko patirti važiuojant visuomeniniu transportu, kai iš kito autobuso galo žmones ateina paglostyti šuns ar nors šalia atsisesti. Visgi kiti žmones turi platesni pasaulio suvokima ir kitokius pomegius [pvz šunu parodos] nei kad bukas kiurksojimas prie kompiuterio sedinti peticijose, kurios yra jiems visiškai neaktualios ir skaitant jos komentarus, kad tik apdirbti ka nors ir pasirodyti laba protingu su niekam nereikalingais pasiulymais ir išsidirbinejimais. Eikite ten kur esate naudingas, o ne ten kur skleidžiate savo nuodus.

=G=

#131 Re: Re: =G=

2014-07-31 07:00

#130: - Re: =G=

Panele moksleive, jeigu LG "nebūtų sudėtinga išskirti 1 vagoną", tai taip ir būtų padaryta. Kažkaip nepastebėjau, kad pas mus keleiviniai traukiniai yra sujungti iš 10+ vagonų ir jie būtų sausakimši. Kartoju nemokantiems skaityti - traukinyje Vilnius-Kaunas dažnu atveju keleiviais užsipildo tik 2 (du!) vagonai. Apie kokį dar išskyrimą čia galima kalbėti? Kai pradėsite žymiai dažniau važinėti geležinkeliu ir keleivių pervežimo veikla bus nenuostolinga ir nebebus subsidijuojama visų mokesčių mokėtojų pinigais, tada ir bus galima kalbėti apie papildomus atskirus vagonus. Iš principo aš ne prieš, kad jūs keliausite traukiniu su savo gyvūnais, tačiau tik su sąlyga, kad tai bus atskirai nuo to nepageidaujančių keleivių.


Svečias

#132 Re: =G=

2014-07-31 10:41

#131: =G= - Re: Re: =G=

Garbe žodis, nu nors Jums puoda ant galvos daužyk, cia matyt Jus nenorit ar nemokat skaityt.. Aš nekalbu apie jokius papildomus vagonus, ir nesakau kad tie du Jusu vagonai butu išskirti po viena, nesakau, kad i viena leidžiama TIK su gyvunais, kitam TIK paprasti keleiviai. Aš kalbu kad vienas iš tu 2 vagonu butu su ženklu, kad butent tam vagone galima ir su gyvunais + paprasti keleiviai, kuriems netrukdo tie šunys. Gal but į ta Jusu Kauna nevažiuos nei vienas šuo, ir abu vagonai bus sekmingai užpildyti, o gal važiuos vienas šuo tam vagone kur galima su šunimis ir + 60 keleiviu, kuriems šunys netrukdo. Ir lieka tas Jusu pirmas vagonas, kuriame negalima su šunimis ir ten ramiai sedi sau ir važiuoja žmones žinodami, kad net šuns, kates tikrai nebus. Juks Jus sakote, kad vagonu sausakimšu nepastebejote, vadinasi Valio, yra vietos ir keleiviams su šunimis.

Jus tikrai neturite ka veikti.... Ar cia taip visuose forumu ir peticiju komentaruose gyvenate? Nepergyvenkit, Jusu žodis vis tiek nebus paskutinis, kad ir kaip cia ant "nemokanciu skaityti" nuodais spjaudysites.

remis

#133

2014-08-01 19:22

panašu,kad Lietuva darosi tik idiotiškų draudimų vieta, mūsų "viršūnėlės" tik ir sugeba ką nors uždrausti
S

#134 Re: Re: Re: =G=

2014-08-02 13:42

#131: =G= - Re: Re: =G=

Ištiesu, aš turiu alergiją mažiems, klykentiems ir ne kokį kvapą turintiems vaikams, tai gal ir juos siūlom i dėžes kišti nuo nepageidaujančių keleivių? Matos, kad rašo žmogus, kuris nelabai supranta apie gyvunų auginimą. Aš, jus, norėčiau 3 valandom įkišti į dėžę ir pažiūrėt ar liksit patenkintas tokia kelione ;)

=G=

#135 Re: Re: Re: Re: =G=

2014-08-02 17:32

#134: S - Re: Re: Re: =G=

Vien dėl tokių neadekvačių žmonių kaip jūs, manau, kad šis sprendimas yra geras. Sėkmės renkant parašus.

S
Svečias

#136 Re: Re: Re: Re: Re: =G=

2014-08-03 07:57

#135: =G= - Re: Re: Re: Re: =G=

:))) ačiū, tikiuos kai surinksim tuos parašus, bus galima spresti ar jūsų vaikus kišti į dėžę važiuojant traukiniu :) Žinot, tos alergijos tokios įvairios būna. Geros dienos


Svečias

#137

2014-08-03 10:07

Jaučiame didelį diskomfortą atsiradus šiam NELOGIŠKAM įstatymui.
As

#138 Re: Re: Keleivis su vaiku

2014-08-03 10:29

#25: - Re: Keleivis su vaiku

Zmogau,jus turite labai dideliu problemu su psichika

=G=

#139 Re: Re: Re: Re: Re: Re: =G=

2014-08-04 08:57

#136: S - Re: Re: Re: Re: Re: =G= 

Neturiu ir neketinu turėti vaikų, tačiau nors jie mane ir erzina ilgų kelionių metu (lėktuve, traukinyje ar laive), kitaip nei superšeimininkai (pavadinkim juos taip nuo dar vienos kraštutinės kategorijos - supermamyčių), miegantys vienoje lovoje ir valgantys iš tos pačios lėkštės su savo šunimi, aš suprantu, kad lyginti gyvūną su vaiku yra tipiškas bukas fundamentalizmas. Norėjimas (kad ir juokaujant) vaiką įkišti į daiktą, kuris yra pagamintas šuniui, tai tik įrodo.


Svečias

#140 Re: Keleivis su vaiku

2014-08-14 07:56


Svečias

#141

2014-08-27 06:28

Nepritariu tokiam nelogiskam nutarimui.

Svečias

#142

2014-09-12 07:46

Tai šuniukai dabar atsiduria užribyje ? O juk visada buvo teigiama, kad šuo ---- geriausias žmogaus draugas. Ar pagalvoja " protingieji " geležinkelių vadovai, kad daugybei žmonių gyvenimas ir keliavimas su augintiniais yra vienintelis džiaugsmas šiame komercializuotame pasaulėlyje ? netekę galimybės išvykti pagrybauti į miškus, jie bus priversti sėdėti namuose ir gal būt liūdėti, ar susirgti depresija.
Taip, suprantu, yra žmonių, kuriems nepatinka šunų kaimynystė, bet argi negalima buvo nors vieno vagono pažymėti su " šuniuko" ženklu ? Jame galėtų važiuoti ne tik šeimininkai su augintiniais, bet ir kiti žmonės, mylintys ar toleruojantis savo mažesniuosius draugus. Net baisiame gūdžiame sovietmetyje nebuvo tokių draudimų. Buvo galima keliauti su šunimis, tik reikėjo jiems pirkti pusę bilieto ir vežti su pavadėliu ir antsnukiu.
VILNIETĖ

#143 subjektas - šuns savininkas ir šunų mylėtojas

2014-09-12 08:10

Liga yra viską drausti. jei šunis laiko vaikų  chirurginiuose skyriuose, kur jie sukuria tinkamą atmosferą sveikti, jei augintinis yra vienintelis vienišo ar pagyvenusio žmogaus psichologinis ramstis, KODĖL reikia drausti su juo keliauti, būti, pačiam džiaUgtis ir kitiems šypseną sukelti?

Negi nemokam taisyklių rašyti? Oj, kaip mokam! Tai parenkite taisykles.

Kodėl galima purvinam, smirdančiam bomžui važiuoti, nesipraususiam prakaitu smirdančiam marozui ar nusiavus sportbačius kojas atstatyti, kad visi kvėpuotų? Juk niekas nekeliauja su neprižiūrėtais šunimis. Tokie lenciūgu prie būdos pririšti. Kodėl nebegali žmonės grybauti, uogauti, į svečius su savo augintiniu nuvažiuoti??? Europoje, kur viską darome kaip ten - TO NĖRA.  Reikia, kad šuo būtų registruotas, paskiepytas ir tinkamai valdomas ( pavadys, dideliems - antsnukis, bet irgi nebūtinai).


Svečias

#144

2014-09-13 07:42

Lietuvoje vis dar vyrauja požiūris į naminį gyvūną kaip į daiktą arba net naikintiną parazitą.Toks požiūris rodo provincialumą bei žmoniškumo stoką. Laikas gyvūnų engėjams suvokti pagaliau, kad gyvas sutvėrimas turi teises nepriklausomai nuo biurokratų ir bukapročių gyvūnų engėjų pastangų nesuteikti gyvūnams jokių teisių įskaitant ir teisę keliauti su šeimininku bet kokiu transportu.

Svečias

#145 Re: Re: Re: Milda

2014-10-06 15:45


Svečias

#146

2015-03-31 13:52

Turiu 15kg sveriančią, tylią ir meilią, klusnią, nuolatos prausiamą ir šukuojamą (jos higienos priemonės ir reikmenys gal trigubai brangesni, nei žmonėms įprasti) kalytę. Seniau maždaug kartą per mėnesį važiuodavom kartu iš Vilniaus savaitgaliui į pajūrį. Nesuprantu naujųjų taisyklių prasmės. LG atstovo įvardytos šeimos su mažais vaikais, kiek žinau, gali juos vežtis nemokamai be atskiros sėdimosios vietos - tačiau niekad neteko matyti penkias valandas ant kelių ramiai išsėdinčio vaiko. Mano šuo be vargo tyliai ir kantriai, tupėdamas ant žemės prie kojų, nors ir su atskiru bilietu, laukdavo kelionės pabaigos, o keleiviai maloniai kalbindavo, prašydavo leisti paglostyti. Manau, kad sveikiems ir socializuotiems šunims, su tai patvirtinančiais dokumentais, turi būti leista keliauti traukiniais kartu su šeimininku! Ačiū už supratimą!

Svečias

#147

2015-11-22 22:37

Pritariu,nes turiu vidutinio dydžio šunį,kuris į dėžę ar pintinę tikrai netilps. Nors šuo skiepytas ir su dokumentais,bet negaliu su juo keliauti traukiniu. Tada iškyla klausymas, kaip Lietuvoje keliauti žmonėm kurie turi gyvūną(kurio į dėžę ar pintinę neįdėsi),bet neturi automobilio?