UŽ motinystės(tėvystės) išmokų atstatymą 2015 m.

Quoted post


Svečias

#107

2014-12-06 15:17

Tikrai NE! Lietuva nėra tokia turtinga valstybė, kad galėtų sau leisti tokį pinigų švaistymą. Ne pašalpas reikia dalinti, o sudaryti sąlygas mamoms grįžti į darbą kuo anksčiau, pasirūpinti darželiais, galimybe dirbti pusę dienos ir pan. Ką realiai duos du metai namie mamai? O keturi? Tikrai nelegva po tiek laiko grįžti į darbo rinką, būti konkurencingai ir produktyviai darbuotojai. Kas lieka? Ir toliau būti priklausomai nuo pašalpų, kuo tai gerai vaikams? Kad bedarbė mama visada namie. Gal apsižvalgykim pasaulyje, ką turtingos šalys sau leidžia ir nesivaikykim utopijų. Plius, kadangi lietuviai iš prigimties linkę meluoti ir 'chaltūrinti', bet kokia gerovės politika turėtų būti apdrausta nuo nesąžiningo naudojimosi. Italijoje motinystės atostogos 5 mėn., Belgijoje - 3 mėn., Anglijoje - 9 mėn. Daug sakys, bet Skandinavijoje! Tik nė viena/s nenori tokių mokesčių mokėt kaip skandinavai ir čia visas gudrumas baigiasi.

Replies

Stud

#115 Re:

2014-12-07 17:34:36

#107: -  

 Visiškai pritariu. Bet kaip Seime, taip ir liaudyje vyrauja siauresnio mąstymo žmonės, kurie galvoja kaip čia ir dabar tą mokesčių pinigų medį apgenėti, o kas bus po tų dviejų metų, tai jau kaip Dievas duos. Arba vėl rašys peticijas, kad iki 3 m. būtų mokamos atostogos, o gal iki 18 m. :) :)

Viešnia

#181 Re:

2015-01-08 18:42:13

#107: -  

 Pritariu, sveiko proto balsas :) norite turėti geriau nei labai turtingos valstybės nors tokia nesame? Antra, metai su vaiku tikrai yra per akis :) jau daug geriau kaip ir minėta padėti dirbti moterims, kad ir pusę etato. Nuo metų vaikas tikrai gali pusę dienos pabūti su vaikais arba darželyje. Nors patys su vyru planuojame vaikus aš tokiam įstatymui nepritariu, gana norėti tokių nerealistiškų dalykų. Taip po to tos supermamytės ir atsiranda, tik kažkodėl ne vaikus augina, o facebooke ir kavinėse sėdi, nes aiškiai per daug laisvo laiko turi :)


Svečias

#316 Re:

2015-04-23 09:04:39

#107: -  

 Zinot tai jus gal ir gyvenkit toj Italijoj, belgijoj, Anglijoj ar Skandinavijoj. Normalios padorios mamos paaugina vaikuti ir po 2 metu sugrizta i darba, o to skurios nori sedet be darbo tos ir sedes ir vien del ju noro naudotis pasalpom nereikia zemint ir varyt ant visu, kad dv mars dirbt.