UŽ motinystės(tėvystės) išmokų atstatymą 2015 m.


Svečias

/ #60

2014-12-04 12:13

Visada esu už motinystės pašalpų didinimą, man tai yra aktualu, bet ar ne per daug numatyta padidinti? Ar antrus metus galima dirbti ar negalima? Geriau tegu po truputį didina, o ne tiek daug iškart? Vėl Sodra verks, kad skolose? Kodėl nepradėjo nuo lubų kėlimo? Mamos jau žino, kad piktnaudžiauti tuo negalima - ne vienas teismas buvo, o kodėl nuskriaustos lieka tos, kurios uždirba daugiau? Kodėl daugiau uždirbančioms nėra lubų mokesčiams?

Ir dar: susilaukiau vaiko, kai tik sumažino pašalpas. Tada iškart apsisprendžiau, kad auginsiu vaiką namie iki 1 metų amžiaus. Iš aplinkinių (ypač mamų, kurios anksčiau gimdė ir gaudavo 100/85) sulaukiau labai daug kritikos: kokia aš mama, kad taip trumpai būsiu namie su vaiku ir t.t. O kai nauja tvarka (70/40) nusistovėjo - padaugėjo mamų norinčių anksčiau grįžti į darbą ir sakančių, kad auginti vaiką iki 1 metų yra normalu.

O dar pagalvokite apie aukles - kai mamos vaikus iki 2jų metų augino pačios - auklių poreikis sumažėjo, dalis jų emigravo, nes nebegalėjo susirasti darbo Lietuvoje. Kai sumažino pašalpas, auklės vėl pasidarė reikalingos, nes mamos anksčiau išeidavo į darbus ir sunku buvo susirasti auklę. O kas dabar bus, jeigu vėl padarys ankstesnę tvarką? Vėl joms emigruoti?