Dėl pamokų laiko Vilniaus gimnazijose nekeitimo


Svečias

/ #160

2014-08-28 13:22

Tebunie tos pamokos prasides veliau. Aisku, jog mokiniams bus lengviau keltis ir jie bus labiau issimiegoje. Bet, mano manymu, jei pamokos prasides veliau, visi vaikai ipras eiti miegoti veliau. To pasekmes gali buti:
1) vaikai prades ziureti visus filmus su tam tikrais apribojimais (N-14, S) (aisku, jie gal ir dabar ziuri, ir pan. bet su pavelintomis pamokomis tai bus kaip ir skatinama)
2)pasikeis miegojimo ritmas
3)tevai, kurie pradeda darba astunta valanda ryte ir tuo paciu nuvezdavo vaikus i mokykla, nes su viesuoju transportu pasiekti mokymosi istaiga yra gana sudetinga, vis tiek ves vaikus astuntai valandai. Tad pastarieji tiesiog tures viena valanda nieko neveikimo, o spusciu problemos tai neispres.

veliau pasibaigusios pamokos (pvz., astunta pamoka baigsis 16:30) tures itakos popamokinem veiklom, i jas susirinks maziau mokiniu. veliau prasidesiantys uzsiemimai, akivaizdziai baigsis veliau, tad mokiniai tures maziau laiko namu darbu atlikimui (juk jie turetu buti motyvuoti mokytis ir atlikti paskirtas uzduotis), laisvalaikiui (poilsis irgi reikalingas tam, kad zmones nepakliutu i rutina). Jei moksleiviams reikes rinktis tarp laisvo laiko arba namu darbu, manau, jog yra akivaizdu kam bus suteikta pirmenybe. Paskutinis dalykas, kuri noreciau pamineti, yra tas, jog ±17valanda prasideda vakarinis pikas gatvese. Taciau manau, jog jis bus didesnis, jei prisides ir mokiniu paemimai is mokyklu, vyresniuju klasiu mokiniu vazinejimai namo su nuosavais automobilais.