Nepritarimas šauktinių kariuomenei / Disapproval of renewed military conscription in Lithuania


Svečias

#51

2015-05-22 14:53

Esu antimilitaristinių pažiūrų 22 metų dirbantis žmogus.Sutinku, kad yra apsurdiška yra gražinti prievolę ne vien dėl to, kad tai yra priešprieša žmogaus teisei rinktis, bet ir dėl to, kad ši šalis kuo mažiausiai rūpinasi žmogumi net dirbantys žmonės kartais vos galą su galu suduria, kad iš vargano atlyginimo pragyventi mėnėsį laiko, yra ir tokių kurie patampa invalidais ir gauna daugiausiai 200 eurų pašalpą lyg valstybė tik ir norėtų tokiais atsikratyti. Civilizuotoje šalyje yra priežasčių kodėl būtų gal net ir pareiga atlikti tarnybą, bet tikrai ne šitoje šalyje ir manau, kad tie kurie nori tarnauti tegul ir eina, bet kurie nenori, niekas neturėtų jų liesti
TS

#52

2015-05-22 15:09

Oho... slapimo nelaikytojam uzteko drasos pradeti rinkti paraiskas pries sauktinius.

Pritariu

#53 Re: Re: Kitu kampu

2015-05-22 15:32

#2: dar kitu kampu - Re: Kitu kampu 

 

Tegul elitas nešioja tą kuprinę 9 mėnesius. Tie, kieno ši situacija neliečia, išvis galėtų nekomentuoti ir nesikišti. 

Šis skubotas šauktinių ir karo prievolės sugrąžinimas prieštarauja žmogaus teisėms. Kol ši prievolė nebuvo panaikinta, jaunuoliai žinojo – baigs mokslus, eis į kariuomenę, po to galės šeimą ir gyvenimą kurti. O kaip dabar? Nereikėjo, o kai jau susikūrėm gyvenimus, turim šeimas, darom karjeras, tai daryti 9 mėn. pertrauką ir pulti į barakus?

Ir tas palyginimas su 9 mėn. nėštumo ir tarnyba kariuomenėje labai neadekvatus. Keista, kad moterys juo taip dalijasi, man atrodo, kad toks palyginimas turėtų žeisti moteris. Po 9 mėn. nėštumo bent jau gimsta kažkas gražaus, o kas bus po 9 mėn. kariuomenės? Išplautos smegenys ir bedarbio pašalpa? 

 

 


Svečias

#54

2015-05-22 17:28

Esu prieš todėl, kad labai sugriauna jaunimui visus gyvenimo planus, neatsižvelgta į tai, kaip pakenks tiems jauniems vaikinams ir jų šeimoms tarnavimas kariuomenei. Kadangi daugelis turi darbus užsienyje, paskolas užsienyje. Šiuo atveju, jie praranda darbą,į kurį nebegalės grįžti po tų 9 mėnesių. Tai gal Lietuva pasirūpins, kaip jie toliau gyvens...???

Svečias

#55 Re: Re: Marius

2015-05-22 17:41

#14: Glebas - Re: Marius 

 Norėčiau paklausti. O ar Lietuva neturi pareigos pasirūpinti savo jaunais piliečiais, kad jie nebūtų priversti emigruoti, nes net išgyventi minimaliai čia jiems sunku. 


Svečias

#56

2015-05-22 18:12

Mano nuomone Lietuva dar karta pasistenge suzlugdyt jaunimui gyvenimus. Visu pirma priverte jaunima emigruoti. O dabar nusprende tokiu budu juos susigrazinti. Ir, kai jau jaunimas bando gyvenima savo kurti uzsienyje, o kai kas ir isikure, sukure ten seimas. Dabar reikia dar karta juos suzlugdyt, sugrazinti i Lietuva , isskirt seimas, prarast darbus. Valio!!! Jie sugris, atitarnaus kariuomeneje. O kas toliau??? Isilies i musu Lietuvos bedarbiu gretas, todel, kad darbus uzsienyje jau bus prarade, nes kazkas sugalvojo suzaisti zmoniu likimais, negalvodami, kaip jie toliau gyvens. " Aciu " tariu brangiai Prezidentei, kad sugriaus mano sunaus ir simtu tokiu jaunu zmoniu gyvenimus.

Svečias

#57

2015-05-22 18:41

Nereikia daryt farso. tegul valdininkai eina i sauktinius

Svečias

#58

2015-05-22 20:33

Kol bus kiauragalviai,kurie eis kariauti,dėl elito žaidžiamų geopolitinių žaidimų-tol vyks karai ir žūsime mes paprasti žmonės.Lai eina kariauti tie,kurie nori tų karų ir pašaudyti vieni kitiems į smegenis su kovinėmis kulkomis!
Jonas

#59 Jonas Kovalskis

2015-05-23 14:08

Po šia peticija renkasi informacinio karo prieš Rusiją aukos, ir tai nėra jokia antikarinė akcija - Tai yra pati tikriausia karo vanagų ir patrankų mėsos proamerikietiška propaganda, kurio tikslas yra klasikiniu būdu nukreipti dėmėsį nuo problemos esmės - JAV/NATO bandymo sukurstyti III Pasaulinį karą, - priešinga kryptimi ir dar kartą pakurstyti rusofobinę isteriją. Klasikinė false flag akcija. Tokių mitingų tikslas yra klaidinti visuomenę, o ne jai aiškinti tikruosius karo kurstytojus, jų planus, ne mobilizuoti visuomenę, o ją skaldyti, kad būtų galima vėliau kare prieš Rusiją ją panaudoti patrankų mėsos pavidalu. Aš klydau, galvodamas,kad ten rinksis pacifistai - ten renkasi oficialios propagandos aukos, kurios reikalingos tik pakurstyti karą, įtraukti kuo daugiau naivuolių, kad juos būtų galima kontroliuoti, diskredituoti pačią pacifizmo idėją. Rusijos kariuomenė, JAV/NATO, LIetuvos karo vanagų teigimu, jau metai kariauja Ukrainoje, tačiau nėra nei vieno įrodymo, kad ji ten būtų - visi daliniai, ginkluotė pagal identifikacinius numerius yra registruoti JTO, tačiau nėra nei vieno įrodymo iš visamatančios JAV, kuri tokius įrodymus paskelbtų nedelsiant ir trimituotų 24/7 online režimu visam pasauliui jau metai, Tačiau tyla, kuri neginčijamai byloje - jankiai meluoja, kaip visada. Bet kokiame mūšyje yra žuvusieji, sužeistieji ir karo belaisviai,kurie atsiranda nepriklausomai nuo jų valios ar valio jų vadovybės, tačiau Kijevo fašistai jau metai negali jų pateikti dėl banalios priežasties - jų ten nėra. Jankių galvažudžiai yra, O Rusijos karių nėra. Dėl Krymo - 2014-03-16 Krymo gyventojai referendumo būdu absoliučia balsų dauguma -dalyvavo 86 proc. balso teisę turinčių gyventojų, už prisijungimą prie Rusijos - istorinės ir etninės savo Tėvynės, -balsavo 97 proc., - aiškiai pareiškė savo valią, ir tai yra tautų teisės į laisvą apsisprendimą realizavimas. Jokia JAV/NATO karo nusikaltėlių gauja neturi teisės kištis į ne savo reikalus. Nepasirašinėk už valdiškas peticijas - jos tave nuves į branduolinę katastrofą. Kovok už savo ateitį ir vyk jankių galvažudžius iš Marijos žemės - tik tokiu atveju tu užsitikrinsi sau ateitį.

Jonas

#60 Re: Kitu kampu

2015-05-23 14:20

Po šia peticija renkasi informacinio karo prieš Rusiją aukos, ir tai nėra jokia antikarinė akcija - Tai yra pati tikriausia karo vanagų ir patrankų mėsos proamerikietiška propaganda, kurio tikslas yra klasikiniu būdu nukreipti dėmėsį nuo problemos esmės - JAV/NATO bandymo sukurstyti III Pasaulinį karą, - priešinga kryptimi ir dar kartą pakurstyti rusofobinę isteriją. Klasikinė false flag akcija. Tokių mitingų tikslas yra klaidinti visuomenę, o ne jai aiškinti tikruosius karo kurstytojus, jų planus, ne mobilizuoti visuomenę, o ją skaldyti, kad būtų galima vėliau kare prieš Rusiją ją panaudoti patrankų mėsos pavidalu. Aš klydau, galvodamas,kad ten rinksis pacifistai - ten renkasi oficialios propagandos aukos, kurios reikalingos tik pakurstyti karą, įtraukti kuo daugiau naivuolių, kad juos būtų galima kontroliuoti, diskredituoti pačią pacifizmo idėją. Rusijos kariuomenė, JAV/NATO, LIetuvos karo vanagų teigimu, jau metai kariauja Ukrainoje, tačiau nėra nei vieno įrodymo, kad ji ten būtų - visi daliniai, ginkluotė pagal identifikacinius numerius yra registruoti JTO, tačiau nėra nei vieno įrodymo iš visamatančios JAV, kuri tokius įrodymus paskelbtų nedelsiant ir trimituotų 24/7 online režimu visam pasauliui jau metai, Tačiau tyla, kuri neginčijamai byloje - jankiai meluoja, kaip visada. Bet kokiame mūšyje yra žuvusieji, sužeistieji ir karo belaisviai,kurie atsiranda nepriklausomai nuo jų valios ar valio jų vadovybės, tačiau Kijevo fašistai jau metai negali jų pateikti dėl banalios priežasties - jų ten nėra. Jankių galvažudžiai yra, O Rusijos karių nėra. Dėl Krymo - 2014-03-16 Krymo gyventojai referendumo būdu absoliučia balsų dauguma -dalyvavo 86 proc. balso teisę turinčių gyventojų, už prisijungimą prie Rusijos - istorinės ir etninės savo Tėvynės, -balsavo 97 proc., - aiškiai pareiškė savo valią, ir tai yra tautų teisės į laisvą apsisprendimą realizavimas. Jokia JAV/NATO karo nusikaltėlių gauja neturi teisės kištis į ne savo reikalus. Nepasirašinėk už valdiškas peticijas - jos tave nuves į branduolinę katastrofą. Kovok už savo ateitį ir vyk jankių galvažudžius iš Marijos žemės - tik tokiu atveju tu užsitikrinsi sau ateitį. #1: Išmokime apsiginti - Kitu kampu 

 


Svečias

#61

2015-05-23 15:02

Ši peticija tai tarnavimas Rusijos fašizmui
holms

#62 Re: Kitu kampu

2015-05-23 21:42

#1: Išmokime apsiginti - Kitu kampu 

 Mokekit man 20$ uz valanda (mano dabartine stafke) ir as eisiu daryt ka tik norit :) Kodel as turiu mesti savo sunkiai iskovota pozicija geroj kompanijoj, buta senamescio centre kuriai turiu sutarti 2 metams, savo muz. projekta ir dar 100 darbu? Vardan to kad buti patranko mesa pries milijonine armija, vadovaujama kazkokies diedais kurie gyvenime nemate kompiuterio, kuriu strategijos zinios out of date 40tiems metu? Ta prasme rimtai, jus kuria vieta galvojate :) Kokiu pagrindu as turiu pasitiket musu valstybe kuri ispradziu loja, atsisako vest dialoga, o poto stebiasi kad juos 'rusai puola' :) Siaubas tamsta kad norit aukoti savo gyvybe del kazkokiu senu marazmatiku ir ju ambiciju :) Visa europa saiposi is lietuvos lojimo, nes europa siekia dialogo su priesu, o ne karo :) Lietuva yra karo provokatore mano akimis. Strategiskai mastant tokia maza salys verta tik greito reagimo burio, o frontas turetu but kokia lenkija :) Mes perdaug UNESCO paveldo turim kad isvis cia drist svajoti apie fronta :) Paleis tau 100 BUK'u ir nebus nei tavo vilniaus nei kauno nei klaipedos, per maziau negu 10min. Ar tikrai to norit? As nenoriu. vat ir nustokit cia vaidinti aukas, ir geriau saugokit miesta nuo visokiu beprociu,pvz nuo karo provokatoriu

holms

#63 Re:

2015-05-23 21:45

#10: Uz LT -  

 Mokekit man 20$ uz valanda (mano dabartine stafke) ir as eisiu daryt ka tik norit :) Kodel as turiu mesti savo sunkiai iskovota pozicija geroj kompanijoj, buta senamescio centre kuriam turiu sutarti 2 metams, savo muz. projekta ir dar 100 darbu? Vardan to kad buti patranko mesa pries milijonine armija, vadovaujama kazkokies diedais kurie gyvenime nemate kompiuterio, kuriu strategijos zinios out of date 40tiems metu? Ta prasme rimtai, jus kuria vieta galvojate? :)

Kokiu pagrindu as turiu pasitiket musu valstybe kuri ispradziu loja, atsisako vest dialoga, o poto stebiasi kad juos 'rusai puola' :) Siaubas tamsta kad norit aukoti savo gyvybe del kazkokiu senu marazmatiku ir ju ambiciju :) Visa europa saiposi is lietuvos lojimo, nes europa siekia dialogo su priesu, o ne karo :) Lietuva yra karo provokatore mano akimis. Strategiskai mastant tokia maza salys verta tik greito reagimo burio, o frontas turetu but kokia lenkija :) Mes perdaug UNESCO paveldo turim kad isvis cia drist svajoti apie fronta :) Paleis tau 100 BUK'u ir nebus nei tavo vilniaus nei kauno nei klaipedos, per maziau negu 10min. jeigu netgi cia rusu kaireiviai pesciom atkeliaus, is vilniaus nieko gero neliks, jau patikek :) Ar tikrai to norit? As nenoriu. vat ir nustokit cia vaidinti aukas, ir geriau saugokit miesta nuo visokiu beprociu,pvz nuo karo provokatoriu, saugokit savo pavelda, ir kofliktu kurstitojus :) Pagal mane jau geriau but okupuotam negu isbombarduotam :) Bus kaip Donestske ir Luhanse, neliks  nei vieno namo, ir poto turbut stovesit ir sakyt "na mes bent bandem apsiginti".. ania? o kur poto gyvent??? Durnio laivas sakyciau tamsta, durnio laivas :)

holms

#64 Re:

2015-05-23 21:48

#61: -  

 Cia jus siekiat savo salies sunaikinimo ne mes :) Mes tik norim apsaugot Lietuva nuo tokiu beprociu kaip jus, per kuria lietuva nusluos per ne pilnas 10min su BUk'ais ir tanko sviediniais. Ka jus cia pries puse milijono armija padaryt? Jus tik sali prazudysit per viena diena, vardan ko? vardan "laisves"? Man tai tamsta geriau pasiduot negu netekti viso musu UNESCO paveldo :) O nepasiduosit, tai neliks lietuvos ir tiek. As pries tokia utopija. ziurekit i realijas, strategiskai sita salis verta tik kokio greito reagavimo burio. Kodel paga jus lietuva gali but frontu? nu rimtai wtf?? cia viena raketa ir puse vilniaus nera, negi nesuprantat??? Eikit i Lenkija kovot ten 10x daugiau ploto jofana.


Svečias

#65

2015-05-24 20:45

Zlugdykit Lietuva toliau :)
Moteris

#66 Re: Re: Re: Kitu kampu

2015-05-25 07:51

#53: Pritariu - Re: Re: Kitu kampu 

 Visų pirma tiems, kas pas mus vadina save elitu, iki elito kaip briedžiui iki mėnulio. Koks gali būt elitas beveik išnykusioj tautoj? 
O antra, man irgi tas devynių mėnesių palyginimas su nėštumu, tai absurdo teatras. Palaikau, kad absoliučiai neadekvatus palyginimas, esmės antonimai, dar vienas triukas sumaišyti negalvojantiems vertybes. Turbūt net neišnešiočiau sveiko vaiko iš skausmo, galvodama, kad bet kada mano vyras gali atsidurt kokioj mėsmalėj ir žudyt tokius pat nekaltus žmones už nieką, už valstybę, kuri augina vergus, už "elito" gerovę. 


Svečias

#67

2015-05-27 14:57

Mano nuomone salies vyriausybe, kuri priema svarbius valstybei sprendimus, turetu skirti daugiau demesio ir pasiruosimo tarpusavio saliu bendradarbiavimui. Vietoj privalomo saukimo i kariuomene, vertetu apmokyti salies jaunima tinkamai komunikuoti ir bendradarbiauti su pasaulio valstybemis, ypac konfliktinemis. Tokiu budu butume zingsniu arciau taikos ir civilizuotos zmonijos.

Svečias

#68

2015-05-27 22:10

Pasirašiau tą peticiją todėl, kad esu prieš smurtą, karą ir ginkluotes. Dalyvavau 1991m. sausio 13d. įvykiuose ir didžiuojuosi, kad mūsų tauta išsikovojo laisvę protestuodama taikiai, dainuodama ir nesipriešindama ginklu.
Antonio

#69 Re: Re: Marius

2015-05-28 09:18

#22: - Re: Marius 

 Manau protingiau ir demokratiskiau (kaip Danijoje, Norvegijoje Suomijoje ir t.t.) butu priimti sprendima apie sauktiniu kariuomenes grazinima per referenduma.

Antra: asmenys, kurie igyjo aukstaji issilavinima jau uztarnavo teise kurti Lietuvos ekonomine ateiti, o ne karine. Tad parenkant zmones i kariuomenes gretas padaryta epiniu klaidu. Butent politiniu klaidu. Toks istatymas turetu buti ilgai slifuojamas pries ji priimant.


Svečias

#70 Re: įdomu

2015-05-28 09:35

#35: - įdomu 

 Na, tai tada jei atsimokei- gali gyventi laisvas. O dabar mokykis ar ne- vistiek eisi. Keista logika siandien tiesiog ir tiek. Tegul buna ta prievole. Bet teisingai ir svarstytai priimtas istatymas. Dabar gi istraukia zmones is subalansuoto gyvenimo ir tiek.


Svečias

#71

2015-05-30 07:06

Šauktinių kariuomenėje turi tarnauti arba visi jaunuoliai po mokyklos baigimo arba niekas, tik profesionalai. nepritariu loterijos principui, tai žmonių kiršinimas, be to ir šauktinių įstatymas nebuvo aptarinėjamas plačiai visuomenėje. Tokiais klausimais reikia tautos referendumo, o ne šimto politikų sprendimo.

Svečias

#72

2015-06-03 12:59

nes tikiu i zmogaus laisva valia ir pasirinkima bei priestrauju bet kokiems prievartos veiksmams kurie nusizengia laisvo pasirinkimo laisvei.
gyventojas

#73 gyventojas

2015-06-24 14:22

 tarp valstybės ( ir politikų) pareigų piliečiui ir piliečio valstybei turėtų būti jei ne lygybės tai nors ženklas apytiksliai . O dabar tavo problemos tai tavo problemos, o valstybės problemos irgi tavo problemos. Kodėl turėčiau? ir nerandu nė vieno atsakymo.


Svečias

#74

2016-03-16 07:05

Lietuvoje turėtų būti profesionali kariuomenė, kaip efektyvesnė gynybos sistemos dalis. O jau savanorių dariniai galėtų papildyti gynybos sistemą, glaudžių ryšių su profesionaliaja kariuomenę dėka. Svarbiausias veiksnys - stipri motyvacija, neįmanoma šauktinių kariuomenės atveju.

Svečias

#75

2016-03-27 04:34

Todėl, kad dėl vienos isterikės, melagės ir demagogės pasidavė visa Lietuvos išsigimėliška buržuazija norėdama nuslėpti savo juodus darbus išvagiant Lietuvą. Karo isterija, palanki dirva kiršinti tautas, skleisti rusofobiją ir slėpti visiška nesugebėjimą kelti Lietuvos ekonomika ir žmonių gerovę.