Vaikai mokyklas turi baigti aštuoniolikos
Susisiekti su peticijos autoriumi
Užmiršo vieną pagrindinį dalyką, kad tada šeštadieniais reikės eiti į mokyklą. 12 klasė buvo įvesta, kai panaikino šeštadieniais pamokas.
Re:
Baigiau vienuolika klasių, jokiais šeštadieniais nesimokėme.
Gal Jūs mokėtės prezidento Smetonos laikais.
Re: Re:
tai gal atmintis trumpa? Aš baigiau 12 (peršokau reformos metu iš 10 į 12), tačiau šeštadieniais mokėmės, o po pamokų - į diskoteką.
Ačiū Viktorijai už iškeltą problemą. Pritariu ir kviečiu visus pasirašyti.
Re:
Netiesa, pasidomėkite pakeitimo metais.Dirbu mokytoja 41 metus ir šeštadieniais niekada nedirbau
Ačiū už iškeltą problemą. Pati buvau dukros išleistuvėse ir ant scenos stovėjo nebe vaikai, o suaugę vyrai ir moterys. Čia tik išorė, bet viduje jie jau seniai subrendę ir atsakingi už savo veiksmus. Ir nebėra ko gaišti laiko 12 kalsėje mokykloje, jiems reikia mokytis toliau ar dirbti...
Nenormalu, kai paskutinėse klasėse jau yra gyvenančių porose ar net belsilaukiančių. Tuose pačiuose koridoriuose vaikšto jaunesnės mergaitės ir tai matydamos per anksti "išskuba" į suaugusiųjų gyvenimą. Mano manymu tai turi būti atskirta.
Šiaip tai anksčiu buvo įstatymas įgalinantis išlaikyti savo pilnamečius vaikus iki 24 metų ( kol mokosi), tačiau E. Kūrio iniciatyva Konst. teismas išaiškino, kad tai yra neteisinga, ir tėveliai buvo lengvai atleisti nuo pareigos finansuoti savo paliktus vaikučius ( finansinė našta gulė ant mamyčių). Tai įvyko prieš kokius 5 metus Įdomu, ar yra kur nors sociologinis tyrimas, koks procentas išsiskyrusių tėvų vaikų studijuoja aukštojoje mokykloje.Baisu tai, kad , pasirodo, ir vidurinę baigti gali ne visi ... :(
Ponas, mokytojau jūsų atmintis yra labai trumpa. Baigiau vidurinę 1986, esu paskutinė vienuoliktokė ir visus vienuoliką metų mokiausi šeštadieniais...
baigiau '87 m., mokėmės ir 6dieniais, bet būdavo ne 8-9 o tik 5-6 pamokos.
1) nuo 18 likom be išlaikymo. Nenormalu, kai moksleivis verčiamas bylinėtis su tėvu, arba ieškotis naktinio darbo (dienom reikia į mokyklą) arba likti skurde be išlaikymo.
2) jei nuo 18 pakankamai brandus dirbti, balsuoti, vairuoti, kalėti, tuoktis, i kariuomenę eiti, rūkyti, gerti aukoholį, tai turi buti isduodamas brandos atestatas, o ne dar metus-du laikomi kartu su vaikais.
| This discussion has been closed. |