Nepritarimas šauktinių kariuomenei / Disapproval of renewed military conscription in Lithuania

Quoted post

Pritariu

#53 Re: Re: Kitu kampu

2015-05-22 15:32

#2: dar kitu kampu - Re: Kitu kampu 

 

Tegul elitas nešioja tą kuprinę 9 mėnesius. Tie, kieno ši situacija neliečia, išvis galėtų nekomentuoti ir nesikišti. 

Šis skubotas šauktinių ir karo prievolės sugrąžinimas prieštarauja žmogaus teisėms. Kol ši prievolė nebuvo panaikinta, jaunuoliai žinojo – baigs mokslus, eis į kariuomenę, po to galės šeimą ir gyvenimą kurti. O kaip dabar? Nereikėjo, o kai jau susikūrėm gyvenimus, turim šeimas, darom karjeras, tai daryti 9 mėn. pertrauką ir pulti į barakus?

Ir tas palyginimas su 9 mėn. nėštumo ir tarnyba kariuomenėje labai neadekvatus. Keista, kad moterys juo taip dalijasi, man atrodo, kad toks palyginimas turėtų žeisti moteris. Po 9 mėn. nėštumo bent jau gimsta kažkas gražaus, o kas bus po 9 mėn. kariuomenės? Išplautos smegenys ir bedarbio pašalpa? 

 

 

Replies

Moteris

#66 Re: Re: Re: Kitu kampu

2015-05-25 07:51:29

#53: Pritariu - Re: Re: Kitu kampu 

 Visų pirma tiems, kas pas mus vadina save elitu, iki elito kaip briedžiui iki mėnulio. Koks gali būt elitas beveik išnykusioj tautoj? 
O antra, man irgi tas devynių mėnesių palyginimas su nėštumu, tai absurdo teatras. Palaikau, kad absoliučiai neadekvatus palyginimas, esmės antonimai, dar vienas triukas sumaišyti negalvojantiems vertybes. Turbūt net neišnešiočiau sveiko vaiko iš skausmo, galvodama, kad bet kada mano vyras gali atsidurt kokioj mėsmalėj ir žudyt tokius pat nekaltus žmones už nieką, už valstybę, kuri augina vergus, už "elito" gerovę.