Dėl pažangaus Pagalbinio apvaisinimo įstatymo

Susisiekti su peticijos autoriumi

Dėl atnaujintos peticijos

2016-12-01 19:53:15

Mielieji,

Kaip žinote, po Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės veto, 2016-09-14 Seimas priėmė pažangų Pagalbinio apvaisinimo įstatymą, kuris turi įsigalioti 2017-01-01. Tam, kad šis įstatymas būtų visa apimtimi įgyvendinamas, Vyriausybė ir Sveikatos apsaugos ministerija turi priimti poįstatyminius teisės aktus, taip pat pagalbinio apvaisinimo procedūrų kompensavimui skiriama suma turi būti Seimo sprendimu įtraukta į 2017 m. PSDF biudžetą. Teisės aktų projektai rengiami.

TAČIAU naujai išrinkta Seimo valdančioji dauguma ketina grįžti prie konservatyvaus Pagalbinio apvaisinimo įstatymo modelio, prieš kurį mes, iniciavę ir pasirašę šią peticiją, kovojome, ir kurį vetavo Prezidentė. 2016-12-01 Seime buvo užregistruota tokia įstatymo pataisa.

Atsižvelgdami į tai, atnaujinome šios Peticijos tekstą ir kviečiame aktyviai toliau ją pasirašyti. Peticijos esmė lieka ta pati, t.y. pasisakome už pažangų Pagalbinio apvaisinimo įstatymą, kuris šiuo metu ir yra priimtas, ir prašome neinicijuoti naujų įstatymo pakeitimų bei tokiu būdu nepažeisti pacientų teisių ir teisėtų lūkesčių.

Kviečiame dalintis šia peticija ir kviesti jos dar nepasirašiusius pasirašyti!

 

Peticijos iniciatoriai

 

 


www.facebook.com/Angeleliai

www.facebook.com/Angeleliai

2016-07-05 10:02:57

Dar kartelį dėkojame visiems iki šiol pasiršiusiems peticiją. Prezidentė Seimo priimtą Pagalbinio apvaisinimo įstatymą vetavo.

Tačiau kol kas laimėta dar tik kova, ne mūšis. Įstatymo svarstymas grįžta į Seimą (žr. detaliau apačioje). 

Todėl kviečiame ir toliau dalintis peticija su tais, kurie jos dar nepasirašė. Sieksime surinkti dar daugiau parašų bei peticiją teiksime Seimui. Tuo tikslu buvo pakoreguotas paskutinis peticijos sakinys, pažymint, kad Prezidentė įstatymą jau vetavo, ir kreipiantis į Seimą su prašymu atsižvelgti į tai.

**********************

Kas bus toliau?

Seimo Statutas numato, kad prezidentei vetavus teisės aktą, apie tai pranešama artimiausiame Seimo posėdyje. Ne vėliau kaip kitą posėdžių dieną Seimas turi spręsti: 1. ar svarstyti įstatymą iš naujo (klausimas eina į komitetą), 2. ar laikyti nepriimtu (pasibaigia bet koks svarstymas).

Jei Seimas nusprendžia svarstyti įstatymą iš naujo, klausimas patenka į komitetą ir vėliau posėdyje balsuojama: 1. ar priimti visą įstatymą be pakeitimų (prezidento veto atmetamas, reikia bent 71 balso „už“), 2. ar pritarti prezidento pataisoms ir pasiūlymams (prezidento veto priimamas, reikia daugiau nei pusės dalyvaujančiųjų balsų „už“).

(Šaltinis: Delfi.lt. Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/d-grybauskaite-vetuoja-darbo-kodeksa-ir-pagalbinio-apvaisinimo-istatyma.d?id=71721882)

***********************


www.facebook.com/Angeleliai

www.facebook.com/Angeleliai

2016-07-04 10:34:48

Su dideliu džiaugsmu skubame pranešti, kad Prezidentė šiandien vetavo Pagalbinio apvaisinimo įstatymą! Jis bus grąžintas Seimui svarstyti iš naujo.
Labai ačiū kiekvienam pasirašiusiam šią peticiją! Be jokios abejonės kiekvieno iš Jūsų parašas, kiekviena mintis ir tam skirta minutė prisidėjo prie sėkmės! Kartu mes jėga!
Ačiū!
Sėkmės, geros sveikatos ir stiprybės kiekvienam Jūsų, Jūsų šeimoms ir artimiesiems!


www.facebook.com/Angeleliai

www.facebook.com/Angeleliai

2016-06-30 16:23:39

Šį penktadienį, liepos 1 d., 12 val. organizuojamas visuotinis protestas/mitingas prie Prezidentūros (S. Daukanto aikštė, Vilnius), siekiant atkreipti Prezidentės dėmesį į 2016-06-28 d. Seime priimtą Pagalbinio apvaisinimo įstatymą.

Kviečiame visus prisijungti. Organizatoriai kviečia rengtis kuo balčiau / šviesiau.


www.facebook.com/Angeleliai



Dalinkitės šia peticija

Padėkite šiai peticijai gauti daugiau parašų.

Kaip skleisti peticiją?

  • Pasidalinkite peticija savo Facebook sienoje ir grupėse, kurios susijusios su šios peticijos tema.
  • Susisiekite su savo draugais.
    1. Parašykite žinutę, kurioje paaiškinate kodėl pasirašote po šia peticija, kadangi žmonės dažniau pasirašys po šia peticija suprasdami kokia svarbi ši tema.
    2. Kopijuokite ir įklijuokite peticijos internetines svetaines savo žinutėje.
    3. Siųskite žinutę el. paštu, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram ir LinkedIn.