Dėl mokinių maitinimo organizavimo Vilkaviškio rajono mokyklose

Quoted post

3 vaiku mama

#10

2016-03-30 07:32

Galėtų peticijos rengėjai pasirašyti. Kieno interesus jie gina? Ar patys bent kartą ragavo to mokyklos valgyklos maisto? Ar išsiaiškino, iš kokių produktų maistas gaminamas? Ar matė, kokius valgius (patiekalo dalis, pavyzdžiui, daržoves, sriubą) išmeta nemokamą maitinimą gaunantys mokiniai? Ar aiškinosi, kokios tikrosios priežastys, kad vaikai nevalgo mokyklos valgykloje? Ar tikrai susipažino su valgiaraščiais? Ar darė visų mokyklų mokinių ir jų tėvų apklausą? Natūralu, kad skirtingose mokyklose maisto kokybė skiriasi tiek, kiek tai įtakoja virėjų žmogiškasis faktorius. Manau, kad prieš rengiant tokias peticijas reikia išsiaiškinti tikrąją padėtį ir atlikti visų mokinių nuomonės tyrimą. Pritariu, kad reikia rūpintis vaikų maisto kokybe, tačiau nepritariu taip suformuluotai peticijai.

Replies

Šį pranešimą pašalino jo autorius (Show details)

2016-03-30 13:08:36



Svečias

#21 Re:

2016-03-30 13:10:52

Izabelė

#22 Re:

2016-03-30 13:12:21

#10: 3 vaiku mama -  

Laba diena,

Esu peticjos autorė. Ginu savo trijų vaikų interesus.Esu taip pat ta mama,kuri iniciavo savo vaikų mokyklos taryboje idėją,kad valgiaraštis būtų skelbiamas mokyklos tinklapyje,kad tėvai galėtų su juo susipažinti. Kiek man žinoma mokyklos tarybos pirmininkei to paprašius valgyklos darbuotojų buvo atsisakyta. O už virėjų žmogiškajį faktorių manyčiau atsako įmonė,kuriai jie dirba.Aišku skonis subjektyvus dalykas ,tačiau pažįstu savo vaikus ir manau,kad jei maistas būtų skanesnis kai kuriuos patiekalus jie tikrai geriau valgytų. Taip pat manau, jog logiška manyti, kad atsiradus didesnei konkurencijai tiek kainos prasme,tiek kokybės prasme reikalai pagerėtų.

 


Svečias

#27 Re:

2016-03-31 17:43:01

#10: 3 vaiku mama -  

 Pati, asmeniškai, ne kartą ragavau, mokyklos maistą. Nagrinėjau valgiaraščius, kuriuos suskubo keisti, maisto gamintojai- tiekėjai, norėdami įrodyti savo teisumą ir pateikiamo maisto įvairovę. Čia niekas nekaltina valgyklų virėjų, čia prašome atkreipti dėmesį, kuo maitinami mūsų vaikai, kokia maisto įvairovė, ar ji tikrai atitinka pateiktą valgiaraštį? Miela ponia, ateikit į mokyklą ir paragaukit, bet ateikit ne vieną dieną, o kasdien, visą savaitę. Ir pamatysite, kodėl tiek daug maisto išmetama.