Dėl mokinių maitinimo organizavimo Vilkaviškio rajono mokyklose


Svečias

#1

2016-03-29 17:21

Maistas turi buti gaminamas pacios mokyklos valgykloje!!! kaip, kad ir buvo daugybe metu! o ne gaminamas pries kelias dienas, ir vezamas simtus kilometru,,
V
Svečias

#2 Re:

2016-03-29 19:25

#1: -  

 Ir gaminama mokyklose. Tose kur  yra salygos gaminti. Pries rasant pervaziuokit mokyklas o paskui rasinekit nesamones.

mokine is Vilkaviskio mokyklos

#3

2016-03-29 19:36

Esu pati mokine ir maitinuosi valgykloje. Labai skanu viskas ir nieko netruksta. Dauguma vaiku eina i parduotuves, nes buna "geda" valgyti valgykloje. Visu pirma reikia apklausti abi puses mokiniu ir tada rasyti kazkokius tai nusiskundimus!

Mokinė

#4

2016-03-29 19:49

Visiškai sutinku. Maistas ištiesų tragiškas, persisunkęs riebalais, mėsos sudėtis dažnai neaiški, o kiekybės ir kainos santykis visiškai nesuderintas.Porcijos labai labai mažos. Maitinimo sistemoje tikrai reikėtų daug ką keisti. :((


Svečias

#5

2016-03-29 20:23

Biznis yra biznis, mieli vaikučiai.. daugiau nieko ir nepridursi, kaip ir apie tai rašomi straipsniai. Tas pats įvykis, su skirtingais atsakymais:viešai "maistas buvo karštas" , raštu atsakyta, kad buvo "atvėsęs"... neužtenka, kad bandelės su hidrogenizuotais riebalais, maistas - neatitiko kaloringumo normos.. , sriubos - spalvotas vanduo.. ir visa tai, turi stebėt tėvai, nes daugiau niekam ir nerūpi. Visi dirba, tik ne dėl mūsų vaikų sveikatos.
Mokinys iš Vilkaviškio

#6

2016-03-29 20:39

Esu sportininkas ir tikrai turi būti subalancuota mityba. Kiekvieną dieną, lankausi mokyklos valgykloje ir ten sukloju tikrai nemažai apie 5e, valgau dvigubom porcijom viska ir tai būna per mažai. Dažnai sakau, kad maistas yra tikrai prastas ir prastos kokybės, riebalų būna tregždalis lėkštės. Valgęs esu tiek mokamo maisto, tiek nemokamo. Galiu patikinti visus jog pirktas maistas yra žymiai skanesnis ir kokybiškesnis. Norėdamas sutaupyti nešuosi savo maista, pagaminta kokybiškai ir sotčiai nuo, kurio tikrai esu sotus visą tą laiką kol esu mokykloje. Pavalgęs mokyklos maisto jaučiu sotuma vos porą valandų. Norėčiau, kad mokyklose pasikeistų maitinimo sistema ir duotu sotesnį ir kokybiškesnį maistą, kuris nekeltų daugiau klausimų kaip šiom dienom.


Svečias

#7

2016-03-30 06:37

Vaikai is mokyklos po tokio maisto pareina alkani,mano dukra tikrai neisranki valgome ivairu maista namuose,na,bet mokyklos(Alvito) maistas taip pat prastas.Nezinau jei jis gaminamas pacioje valgykloje tai jau laikas virejas pakeisti naujomis.Daugybe vaiku skundziasi,tai bulves kietos neisvire,nors ju leksteje buna 2 gabaleliai,darzoviu zodziu tik pedsakai sriuboje,viskas preska ir daznai randama tai plauku tai mazgociu siulu.Na atleiskit,bet cia ne suniukus maitinat.Bulviu su kefyru patiekit bus 100 kart geriau!!!Beto vaikai skundziasi,jog jie yra skirstomi todel,kad kunigelio globojami vaikai net ir picas valgo.Tai kodel drasko sirdis kitiems vaikams,gal musu pinigai kitoki???


Svečias

#8 Re: Re:

2016-03-30 06:43

#2: V - Re:  

 Oi koki mes jautrus...,taip ir sako moteris, kad visur turetu buti gaminama mokyklose kaip ir seniau.Nevisur gamina,pati dirbau mokykloje kur maista atvesdavo ir isdalinti reikdavo.

Agne

#9

2016-03-30 06:50

Dirbu mokyklose kuriose maitinima teikia ta pati maitinimo istaiga. Maistas kraupus.... nei skonio nei spalvos apie kokybe nera net ka kalbeti. Visa tai vyko ir vyks, nes musu rajono valdziai nei motais nei vaiku sveikata nei zmoniu gerove! Rajono valdzia garsiai skelbiasi esa politikai kuriems svarbu kaip uzdirbti pinigus o ne paprasto eilinio zmogaus keliama problema. Akivaizdu kad en metu garsioji istaiga "laimi" maitinimo konkursa nebe valdzios "pagalbos" Kol siltose kedese sedes ta pati šabelija musu mieste ir toliau klestes taip "skaniai pigiai ir kokybiskai" maitinanti istaiga ir jokios peticijos ar rastai valdziai deje nepades!

3 vaiku mama

#10

2016-03-30 07:32

Galėtų peticijos rengėjai pasirašyti. Kieno interesus jie gina? Ar patys bent kartą ragavo to mokyklos valgyklos maisto? Ar išsiaiškino, iš kokių produktų maistas gaminamas? Ar matė, kokius valgius (patiekalo dalis, pavyzdžiui, daržoves, sriubą) išmeta nemokamą maitinimą gaunantys mokiniai? Ar aiškinosi, kokios tikrosios priežastys, kad vaikai nevalgo mokyklos valgykloje? Ar tikrai susipažino su valgiaraščiais? Ar darė visų mokyklų mokinių ir jų tėvų apklausą? Natūralu, kad skirtingose mokyklose maisto kokybė skiriasi tiek, kiek tai įtakoja virėjų žmogiškasis faktorius. Manau, kad prieš rengiant tokias peticijas reikia išsiaiškinti tikrąją padėtį ir atlikti visų mokinių nuomonės tyrimą. Pritariu, kad reikia rūpintis vaikų maisto kokybe, tačiau nepritariu taip suformuluotai peticijai.

gimnazija

#11

2016-03-30 07:54

Nesvaikit jus visi!!! As mokausi vilkaviskio gimnazijoje, maitinuosi kiekviena diena ir maistas skanus! Jus duodat vaikam pinigu o jie bega i kamputi pirkt rukyt ir gumu!! Nezinot nesnekekit!! Pasirasykit kas komentuojat jeigu jus toki kieti uz kompiuteriu. Nevaidinkit "kietu" eidami i parduotuves.


Svečias

#12 rasa

2016-03-30 08:45

Vilkaviskio pradinej mokykloj taip pat tragiskas maistas,mano dukra nera isranki maistui,bet pastoviai skundziasi kad maistas neskanus ir grista namo alkana,nors duodama apie 2eurus,daleiskim plovas buna be jokios mesos ir baltas,gal riebalais paskanintas,tj noreciau paklaust ar mokykla ir tiekejas nesadalina pelno?


Svečias

#13 Mokinio mama

2016-03-30 09:49

Vaikai valgykloje valgo kiekvieną dieną. Geriau nei kebabai ar piciukės, bet gerai irgi nėra. Dar pernai vaikas pavalgydavo už 5 litus (sriuba, II patiekalas, kompotas). Šiemet reikia 2 € ir lieka neprivalgęs...  Pirmokui dar užtenka iki pamokų pabaigos, o vyresnysis skundžiasi, kad po valandos vėl valgyt nori. Maistas vaikams turėtų būti taip suderintas, kad ne tik pavalgytų, bet ir jame būtų ir vitaminų ir mineralų. Dabar tik laikinai skrandį užkemša ir tiek. Suprantu, kad mažose mokyklėlėse termosais atvežtas maistas - vienintelė išeitis. Bet didelės mokyklos tikriausiai sugebėtų išlaikyti kelias virtuvės darbuotojas.


#14 Re: Re:

2016-03-30 10:36

#2: V - Re:  

 anksčiau kažkaip visur buvo sąlygos gaminti ir daržoves imdavo iš vietoj užauginusių gyventojų, tik atėjus kretingos maistui staiga gaminti tiko tik kelios mokyklos, o daržoves imt iš žmonių uždraudė... mums nereik pervažiuot, mes matėm visą šitą nuo pradžių


Svečias

#15 Mokine

2016-03-30 10:45

Mokyklos maistas tikrai nera blogas. Visų pirma tegul teveliai pamato visą padetį, o tik tada rašo peticijas. Maistas skanus ir sotus, mažiau būkite išrankūs. Vienas minusas, kad kainos tikrai yra per didelės.

Mokines klasioke

#16 Re: Mokine

2016-03-30 10:46

#15: - Mokine 

 pritariu!!


Svečias

#17 Re: Re: Mokine

2016-03-30 11:03


Svečias

#18

2016-03-30 11:04

Jei būtų didesnė konkurencija tai tikėtina,kad ir kainos sumažėtų. Todėl ir reikia,kad konkursas būtų suskaidytas :)

Mokinys

#19 Re:

2016-03-30 12:30

#11: gimnazija -  

Ką tu ten valgai gal grikius ar ryžius? Kurie nieko nesiskiria nuo namie patiekemų. Šlamšta valgom gryną ir visiem dzin, o poto tėvai nežino dėl ko vaikas jaučiasi blogai. Duotume paragauti geresnem mokyklom, duoto maisto arba komisijai, manau tikrai sunerimtų. Ir beje koks tau skirtumas ką jie perka gumas ar cigaretes, juk ne tu duodi pinigus, o tėvai.

Šį pranešimą pašalino jo autorius (Show details)

2016-03-30 13:08



Svečias

#21 Re:

2016-03-30 13:10

Izabelė

#22 Re:

2016-03-30 13:12

#10: 3 vaiku mama -  

Laba diena,

Esu peticjos autorė. Ginu savo trijų vaikų interesus.Esu taip pat ta mama,kuri iniciavo savo vaikų mokyklos taryboje idėją,kad valgiaraštis būtų skelbiamas mokyklos tinklapyje,kad tėvai galėtų su juo susipažinti. Kiek man žinoma mokyklos tarybos pirmininkei to paprašius valgyklos darbuotojų buvo atsisakyta. O už virėjų žmogiškajį faktorių manyčiau atsako įmonė,kuriai jie dirba.Aišku skonis subjektyvus dalykas ,tačiau pažįstu savo vaikus ir manau,kad jei maistas būtų skanesnis kai kuriuos patiekalus jie tikrai geriau valgytų. Taip pat manau, jog logiška manyti, kad atsiradus didesnei konkurencijai tiek kainos prasme,tiek kokybės prasme reikalai pagerėtų.

 


Svečias

#23

2016-03-30 16:31

Kadangi beveik kiekviena diena mokykloje tik kotletai, noretume ivairesnio maisto, daugiau darzoviu ir vaisiu.
slapukas

#24 w

2016-03-30 18:31

Pirmiausia saves pasklausit ar kiekviena diena darotes valgyt ir ka namie valgo jusu vaikai.Ka perkat nueję i padruotuves patys tie kurie raso visokias tokias peticijas.Kodel nežiurit ka perka jusu vaikai nueja i kebabine,iš ko tenai maista gamina ten tai jau švaru ir daug daržovių,kodel vedates vaikus i kavines,greito maisto istaigas tenai jau gerai.O valgykloj maistas pas blogiausias nors ten dirbantys žmones sengiasi už jus visus paemus.  Tokiems žmones kurie neturi ka veikti,siekia dėmesio sau ir yra beviltiški.Nenusimano apie keliamus reikalvimus valgyklom,įsakymus kurie keičiasi každien.Kas buvo anksčiau niekada taip nebus,kad ir kas ateitu i ju vietą. Kaip užsiauginsit daržoves patys,galu gale patys gaminsit maista is ekologišku produktu namie tada kelkit reikalavimus ir kitiems.


Svečias

#25

2016-03-31 10:39

Sena problema,kuria reikia spresti.