Prieš privalomą karinę tarnybą

Quoted post

Apelsinas

#4 prieš ištižėlius

2015-05-15 12:16

Dirbu programuotoju. Uždirbu labai gerą algą. Turiu žmoną. Mane patį pašaukė į armiją, esu ~100-500 sąraše Vilniaus reg. Jei visus patikrinimus praeisiu į armiją eisiu be atsikalbinėjimų. 

Dabar klausimas - Kodėl visi tokie praskydę, ištižę? nejaugi vyrai moterimis patapo? Kas blogo nutiks jei atliksim pareigą tėvynei? Kodėl tiek daug pesimizmo? Manau kiekvienas vyras turėtų didžiuotis baigęs šauktinių kursus.

Replies

Ski
Svečias

#6 Re: prieš ištižėlius

2015-05-15 13:39:38

#4: Apelsinas - prieš ištižėlius 

> Kodėl visi tokie praskydę, ištižę

Ne, neištižę. Tiesiog mokam skaičiuoti. Jūs esat puikus pavyzdys žmogaus kuris neturėjo atsidurti šiame sąraše. Imant Jūsų pavyzdį IT sfera yra viena iš tokių kurios generuoja gerą pinigą valstybei. Neesame turtinga valstybė ir reikia viską skaičiuoti ir rinktis efektyviausią variantą. Jūsų išsiuntimas tarnauti vlastybei kainuotų prarastas pajamas ir mokesčius kuriuos per tuos 9 mėn sugeneruojate. Tuo tarpu turim pakankamai bedarbių kurie negeneruoja nieko. Jūs jau ir taip turit specializaciją. Tuo tarpu kiti neturi jokios specializacijos. Jus darbe pakeisti kitu žmogumi yra sunku. Jūsų praradimas darbdaviui sukels nuostolių. Tuo tarpu kioske sėdintį žmogų pakeisti galima per dieną. Jūs nepasirinksit profesionalios kario karjeros nes jau ir taip esat specializuotas. Jaunuolis be jokios specializacijos turėtų didesnę tikimybę pasilikti tęsti profesionalę karinę tarnybą. Leisti valstybės pinigus ant jūsų 9 mėn mokymų paprasčiausiai yra prastas ekonominis pasirinkimas.