Nepritarimas šauktinių kariuomenei / Disapproval of renewed military conscription in Lithuania

Mantas

/ #37 Re:

2015-05-21 10:39

#36: Aloyzas -  

Na pradėsiu nuo klausimo: "1991 metų sausį, šimtai tūkstančių Lietuvos gyventojų beginkliai susirinko ginti savo Nepriklausomos valstybės" ar būtų buvę lengviau pasiekti nepriklausomybę, jeigu dalis šių žmonių būtų su ginklais? Kaip manai, kiek būtų buvę žuvusiųjų prie bokšto, jeigu dalis, o gal visi būtų buvę ginkluoti - daugiau ar mažiau?

NATO esame ne tik mes, NATO yra aljansas sudarytas iš daugybės šalių, bet viena iš tų šalių išleidžia karui daugiau nei 15 kitų daugiausiai apsiginklavusių šalių kartu paėmus. Pakartosiu: KARTU PAĖMUS. Šveicarija nėra jokiame aljanse ir yra apsupta daugybės šalių, kurios linkusios dažnai kariauti, taigi į šį pvz. netinka. Izraelis yra okupacinė valstybė atemusį žemes iš vietinių gyventojų, taigi nenuostabu, kad reikia palaikyti karių kiekį siekiant represuoti Palestinos žmones. 

Negali būti žmonės tokie naivūs ir galvoti, kad įmanoma gintis nuo Rusijos - "agresorius žinos, kad užpuolus Lietuvą jis patirs didžiulius fizinius ir ekonominius nuostolius, tuomet čia ir nelįs". Lietuvą užimti kainuotų tiek, kiek kuro į tankus pripilt, kad iš rytų į vakarus nuvažiuotų, nereikia gyventi fantazijose apie 300 spartiečių - norėtų, tai nuneštų mus visus tiek, kad akmens ant akmens visoje Lietuvoje neliktų. Žinoma tam nepadėtų ir profesionalų kariuomenė dydžio su visa Lietuvos kariaujamo amžiaus populiacija, net neminint šauktinių, bet nieko nepadarysi - kažkodėl šiais laikais žmonės įsivaizduoja, kad be agresijos nebus saugumo.

Tėvynė nėra kažkoks fizinis daiktas, tai yra psichologinis konstruktas - negali ateiti žmogus ir paimti tavo tėvynės, nes ji yra tavo galvoje. Nereikia tapatinti to su valstybe, nes tai du skirtingi dalykai, vienas yra aplinka, kurioje tu gimei, kitas yra jėgos struktūra renkanti mokesčius iš teritorijoje gyvenančių žmonių. Klausimas padedantis suvokti skirtumą: ar tau koks kaimas esantis kitoje Lietuvos pusėje sukelia tokius pačius malonius jausmus, kaip vieta kurioje gimei ir augai? Ar tėvynė tau yra tiek 65 tūkstančiai kvadratinių kilometrų prie Baltijos jūros ar kažkas daugiau nei žemėlapis? 

Mūsų tėvynė turi priešų, tik jie ne išorėje, o viduje ir jau senai. Tai korupcija, nekompetencija, favoritizmas mūsų valstybinėje struktūroje - ši parazituojanti sistema taip apaugo mūsų tėvynę, kad kaikurie net deda lygybės ženklą tarp jų. Ne - valstybė nėra tėvynė, kad ir kaip jie norėtų, kad taip visi galvotų. Nereik pamiršt, kaip valstybei kažko reikia iš tavęs, ji save pradeda vadinti tėvyne...