Nepritarimas šauktinių kariuomenei / Disapproval of renewed military conscription in Lithuania

HJ

/ #3 Atkreipkite dėmesį

2015-05-19 10:51

Sveiki,

Patariu įgiilinti į du momentus šioje pastraipoje:

"Manome, kad Lietuvos saugumo užtikrinimu besirūpinanti Valstybės Gynimo Taryba, Krašto Apsaugos Ministerija bei Vyriausioji ginkluotųjų pajėgų vadė Prezidentė Dalia Grybauskaitė privalo skirti daugiau dėmesio taikos ir socialinės gerovės užtikrinimui, o ne rengimuisi kariauti (kviečiame nepamiršti Lietuvos narystės ES ir NATO)."

Visiška nesamonė. VGT ir KAM paskirtis nėra socialinės apsaugos užtikrinimas, o įstatymą dėl šauktinių priėmė Seimas. Peticijos autorius klaidina visuomenę: taikos užtikrinimas tiesiogiai nuo sugebėjimo apsiginti, o socialinė gerovė labiau nuo ekonominių ir demografinių niuansų. Dėl susidariusios situacijos krašto gynimo srityje kaltė verčiama Prezidentei. Kvietimas nepamiršti NATO ir ES taip pat visisškai nesuprantamas. Ko būtent reikia nepamiršti? Tendencingai programuojamas nepasitenkinimas viskuo.

"Akivaizdu, jog didelio visuomenės nepasitenkinimo sulaukęs sprendimas yra susijęs daugiau su vidinės kontrolės mechanizmų stiprinimu, o ne su valstybės apsauga."

Akivaizdu, jog peticijos autorius prasilenkia su be kokia geopolitikos realybe, tarptautine politika bei neadekvačiai vertina problemos esmę. Arba atvirkščiai - bando skaitytoją suklaidinti ir priversti į problemą žiurėti "siaurai" ir trumparegiškai.

Pats protestas ir peticijos inicijavimas nėra blogas dalykas - verčiau tikras demokratiškumo pavyzdys, tačiau autorius(iai) arba nesugeba įsigilinti į problemą arba kitos priežastys...