Dėl pilietinio lygiateisiškumo Seimo rinkimuose

Quoted post

Vilpišius

#25

2015-06-18 14:23

Oi, gerbiami bendrapiliečiai, iniciatyva privalo būti išbaigta - kova su "tarpinėmis stotelėmis" naudos neatneš. Pats rinkimų įstatymas rinkimus tik imituoja - žmonės tuose rinkimuose dalyvaujantys, net nenutuokia, kad jų balsai taip lengvai "koreguojami". . . Na, įmetėte jūs biuletenį kažką jame pažymėję, o jis tapo negaliojančiu, nes "atsirado" dar vienas "X". .(visuomeninių stebėtojų pritrūksta ne todėl, kad trūksta savanorių - faktas!); arba subraukėte visus kandidatus, nenorėdami į Seimą praleisti nė vieno iš tų šutvių - biuletenis vėl "negaliojantis" ir niekaip neskaičiuojamas (tik statistiškai, bendriems % jis jokios atsvaros nesudaro); įmetėte tuščią - kita forma balsavote "prieš visus", o jame staiga "kur reikia" "atsirado" "X"; daugiamandačiame (partijos) irgi tas pats, plius "praeinamasis balas" - 5 arba 7% (o ką tai reiškia?) - stop! stop! - juk 100% rinkimuose dalyvaujančiųjų renka 70 vietų tarpe partinių, tai 100:70=1,43%, kokie 5 ar 7%?!! Ar supratote, kad tos vietos seime paprasčiausiai pasivogiamos iš surnkusiųjų >1,43% bet <5-7%? Net matematikos dėsniai tai VRK nebegalioja! Oi, demokratija . . . . . ?

Replies


Svečias

#28 Re:

2015-06-18 21:42:45

#25: Vilpišius -   Kasd dabartiniai rinkimai yra absoliuti demokratijos imitacija, sutinku, bet kad balsai klastojami, negalėčiau pasakyti, nes ne kartą esu dalyvavęs rinkimų komisijoje ir stebėtoju.  visados būna keletas, skirtingų partijų ar atstovų (vienmandatinių), kurie stebi balsų skaičiavimą, be to komisijas sudaro, taip pat skirtingų partijų žmonės, tai klastojimas, bent jau mano rinkiminėje apylinkėje, tiesiog neįmanomas.

 

 


Svečias

#34 Re:

2015-06-29 08:25:06

#25: Vilpišius -  Nemanau, kad taip yra. Esu buvęs ir rinkimų apylinkės komisijos pirmininkas ir narys ir stebėtojas, bet, kad būtų galima kažkaip suklastoti biuletenius - juose kažką darašant ar nubraukiant, tai nėra jokių galimybių, nes komisijas ir stebėtojus sudaro skirtingų partijų žmonės ir visi žiūri, kad nebūtų jokių pažeidimų.   nors šiaip, dabartiniai rinkimai tikrai yra tik demokratijos imitacija, bet ne dėl klastojimų, o todėl, kad išrinktieji netampa atstovais, neturi tokios teisinės prievolės.