Reikalaujame atšaukti ugdymo planą nuo 2016 metų pailginantį mokslo metus


Svečias

/ #183

2015-05-08 07:11

"pailgina keliomis dienomis, bet dėl to, kad penktadienis vaikams būtų laisvesnis, mažiau pamokų... Šiaip vasaros atostogos Lietuvos vaikams būdavo ilgiausios, o pamokų krūvis per savaitę nemažas... Tad geriau savaite ilgesni mokslo metai, bet mažesnis krūvis pamokų per savaitę... taip vaikas labiau pailsi... tad dėl dienų skaičiaus padidėja ne turinio apimtis, o daugiau galimybių gilintis į temas, spragų užpildymui, giliam mokymuisi..., nes tėvai ir dažnai mokytojai supranta labai paviršutiniškai - kaip turinio apimties kiekybine prasme padidinimą (daugiau nereiškia geriau ir giliau)...

...dar labai priklauso, kaip mokykla organizuos tas prailgintas dienas... turėtų su vaikais labiau gilintis į tam tikras temas, daryti realius projektus, eiti į gamtą, o ne sėdėti suoluose ir kalti... Jei mokykla - katorga, tai suprantama, kad pailginus keliomis dienomis, visi bus labai nepatenkinti, bet jei mokykloje geranoriška bendruomenė, nei vaikams, nei tėvams, nei mokytojams, toks pailginimas nesukels didelio pasipriešinimo... Kurkime laimingų žmonių mokyklą, kad iš jos nebėgtų, o į ją visi norėtų eiti. 

Geriau rašyti peticiją, kad programų turinio apimtis sumažintų, tada tikrai būtų daugiau galimybių giliam prasmingam mokymuisi ir mąstymo ugdymui (kuriam reikia daug daugiau laiko, nei žinioms iškalti)..."