Dėl sukeltų kainų ir mažo atlyginimo!!!

XX

/ #1194 Mokesčiai ir biurokratinis aparatas

2016-05-01 08:28

Pirmiausia, Lietuvoje reiktu peržiūrėti mokesčių sistemą ir biurokratinio aparato dydį. Pas mus mokesčiai vieni didžiausių ES, o valdininkų skaičius irgi išpūstas. Čia kaip uždaras ratas... Savi sukišti į biurokratinį aparatą ir juo reikia išlaikyti, tad valdžia nesuinteresuota mažinti valdininkų skaičių, o kad jiems mokėtų gerus atlyginimus, reikia pinigų... Jei valdininkėliams sumažintų algas iki vidutinių, tuoj visi išsilakstytų. Dar bėda, kad vietoj to, kad kurtų pridėtinę vertę, dalis "savų" yra gerai įvaldę ES pinigų įsisavinimo meną, bet tie pinigai puikiai įsisavinami į "savą" kišenę. 

Taigi, reikia mažinti biurokratų skaičių, mažinti mokesčius ir kontroliuoti verslą, kad sumažinus mokesčius, kainos irgi atatinkamai mažėtų. 

O dėl mūsų verslo, tai toks jau yra mentalitetas - laukinio kapitalizmo. Pasaulyje visi žino, kad investicijos į verslą atsiperka ne per vienus metus, o kartais per 10 ir ilgiau ir tai normalu. Lietuviai nori investicijas susigrąžinti kuo greičiau, tad ir daro mažus atlyginimus ir kelia paslaugų/prekių kainas. Kol bus toks mąstymas, mažai kas keisis, nes gudresni vis tiek sugalvos, kaip pasididinti išlaidas (dažnai fiktyviai), kad arba mažiau mokesčių sumokėti, arba susigrąžinti iš valstybės PVM, kurio patys nemokėjo ir t.t.

Reikia mažinti mokesčius!