Dėl pažangaus Pagalbinio apvaisinimo įstatymo

Susisiekti su peticijos autoriumi

Ši diskusijų tema buvo automatiškai sukurta peticijos Dėl pažangaus Pagalbinio apvaisinimo įstatymo.


Svečias

#126

2016-07-02 06:57

Darvinai, kas įkūrė Vilniaus Universitetą, kur kūrėsi pirmosios mokyklos, kur buvo sudaryta pirmoji darbo sutartis, čia tik keli klausimai kurie gali padėti suprasti , kad bažnyčia ne stabdė, o vystė progresą. Tačiau yra ir etikos sargas, o tai daugeliui ir netinka. Šaldyti embrionus- reiškia žudyti gyvybę. Jų artranka-reiškia rinktis iš kelių žmonių vieną, o kitus pasmerkti. Man tai atrodo nežmoniška. Gal kas nors gali man įrodyti kitaip?


Svečias

#127

2016-07-02 09:22

turi buti iteisinta 4 punktas

Svečias

#128 Re:

2016-07-02 09:28

#126: -  

 Galiu pabandyti  irodyti... Visu pirma, mokslo progresas nukreiptas kuo ankstesniam ligu nustatymui, taigi, net embriono stadijoje. Visada studentu klausiu, ar sutiktumete tokiu atveju pasirinkti sveika embriona, ar jums jokio skirtumo: augintumete daunus, kelias val ar kelias minutes dziaugtumetes vaikais gimusiais be kepenu, inkstu, su kojomis vietoj ranku ar atvirksciai, siamais suaugusiomis galvomis ar pan..... Visada visada 100% atsakymai,  kad noretu sveiko vaiko. Pagalvokite, o kaip jus? Tokia atranka dalinai vysksta ir naturaliomis salygomis moters gimdoje. Taigi, cia nieko bedievisko nera. Deja, tai prasilenkia su baznycios mokymu, kad zmogu sukuria dievas, jis- visagalis. Mokslas aplenkia toki baznycios mokyma, todel yra stabdomas, todel neparankus baznyciai. Tarp kitko, popiezius yra pasakes baznyciai nesikisti i politika. Bet Marijos Zemeje tai negalioja, deja. Baznytiniu dogmu salininkai akivaizdziai meluoja, meluoja gal nesuprasdami, ka sako, bet meluoja. Tiesiog negrazu... Irodyciau jusu pasiklydima akivaizdziau jus susitikes. Gal susitiksime kur nors.. 

Iki!


Svečias

#129

2016-07-02 12:09

Atrodo, kad peticijos autoriams ir daugumai komentatorių tokie dalykai, kaip pagarba vaiko gyvybei ir interesams visai nerūpi. Sveikas protas ir teisingumo jausmas sako, kad jei galima pasirinkti apvaisinimo būdą, kuris bent kiek labiau atsižvelgia į būsimo vaiko interesus ir leidia išvengti "perteklinės" pradėto žmogaus gyvybės naikinimo, toks būdas ir turėtų būti pasirenkamas. Kas čia neaišku?


Svečias

#130

2016-07-02 12:43

Aš už tai, kad kuo daugiau porų galėtų susilaukti vaikų. Nieko tie seimo nariai neišmano, nes to nepatyrė. Netrugdyt reiktų tokiais įstatymais, o padėt.
Raudona

#131 Moeis

2016-07-02 15:18

Kaip gaila, kad visokios usonienės ir ko agresyviai skleidžia melą, kelią įtampą visuomenėje  su tikslu pasipelnyti iš mokesčių mokėtojų. Žmonės, pasidomėkite, po kuo pasirašote, netikėkite lobistų propaganda, nepasiduokite emocijoms ir melui.. Skaitykite užsienio spaudą, klauskite nešališkų medikų nuomonės. Prie ko čia bažnyčia.. 


Svečias

#132

2016-07-02 15:33

Reikia skatinti gimstamuma o ne ji apriboti

Svečias

#133

2016-07-02 19:32

As Arvydas Gudonavicius esu uz progresyvu gydymo metoda . !!!!
Ruta Gudo

#134 Re: Re:

2016-07-02 19:43

#65: as2 - Re:  

 As esu uz progresyvu gydyma .... kapitalizmo salygomis ,medicina yra biznio sritis ...ir visi noretumem kad musu problema sprestu patys geriausieji daktarai .... O kvalifikuota paslauga -brangi !!! Svarbu kad tiek kvalifikuotiesms daktarams leistu gydyti progresyviais metodais ,o valstybe manau turetu bent pora kartu tokias proceduras apmoketi ....tuom parodydami kad rupinasi seimu gausejimu ,nes kritiskai sumazejus gyventoju skaiciui ,,,,galiausiai ateityje pensiju jau neturesite is ko tiketis ..... :)   


Svečias

#135 Re: Moeis

2016-07-02 19:46

#131: Raudona - Mo   esate visiskai atitolusi nuo realybes     


Svečias

#136

2016-07-02 19:49

126 to 128. Klausdamas studentų jūs prašokate mano manymu patį svarbiausią klausimą, ar mes turim teisę spręsti kuris žmogus gali gyventi ,o kurio gyvenimas ,mūsų manymu, bus nieko vertas. Paklauskite jų apie pažįstamus žmones, ar jie norėtų spręsti kam iš jų gyventi o kam ne? Ar jie mano, kad turi tokią teisę. Jei taip, tada ko gero viskas tvarkoj ir su jų atsakymais, tokiu atveju ir aš galvočiau taip pat, geriau sveikas nei luošas. Šiaip tai čia kaip paklausi taip atsakymą ir gausi. Tačiau aš manau, kad mes neturim tokios teisės. Kita vertus nemanau, kad ten būtų išmesti tik tie žmonės kurie ateityje galėtų  gimti su galūnėmis  ne tose vietose. Mokslas gali vystyti į visas puses, manau, kad bažnyčia ir šiaip moralės žmonės yra geri etikos sargai, kad mokslas nenusivažiuotų. Pamatysit, jei šis įstatymas bus galutinai priimtas, nieks dėl to nenukentės nei mokslo progresas kuris tiesiog pasuks morališkai priimtinesniu keliu, nei nevaisingos moterys, kurios dabar perdėtai yra gąsdinamos. Tai jau seniai yra ne tik mokslas, bet ir verslas, o verslas visada linkęs prisitaikyti prie užduotų sąlygų, aišku, yra natūralu, kad jis nori gauti kuo palankesnes salygas ir dėl jų dabar kovoja. Ačiū. Malonu diskutuoti su mąstančiais žmonėmis.


Svečias

#137

2016-07-02 20:06

To 134. Tikra populiacijos mažėjimo priežastis, manau, nėra nevaisingos moterys. O būtent pagarbos ir meilės gyvybei trūkumas, gyvybė tampa nevertinga pati savaime. Paklausit kiek vaikų planuotų turėti nevaisingos šeimos, jeigu ne tris arba daugiau tai kaip jos išsaugos populiacijos didėjimą. Sutinku, kad tai gali kompensuoti valstybė, bet tik po to kai tinkamai galės padėti sunkiai sergantiems ligoniams.


Svečias

#138 Re:

2016-07-02 20:45

#136: -  

 Smagu, kad bent dalinai sutinkate su pateiktais argumentais. Jeigu jums tikrai tektu susidurti su sia problema paciai, tai esu isitikines, kad noretumete sveiko vaiko, o ne buti nezinomybeje ir laukti, kas cia bus. Dabar prienataline diagnostika yra puikiai pazengusi, nesciosioms moterims nustatomos vaisiaus genetines ligos pakankamai anksti. Pavyzdziui, nustacius Dauno liga, dauguma (80-90%) siekia persileidimo. Idomu, kaip pasielgtumete jus? Ne pasakose, o realioje situacijoje? Realybeje? Tokios moterys (seimos) visiskai nesijaucia Dievais, o mano darancios teisingai.

Deja, mieloji, butent priimtas istatymas yra verslui priimtinesnis. Siulymas saldyti kiausialastes dar labiau sumazina sekmes tikimybe. Taigi, tokia situacija issaukia daznesnes stimuliacijas  (daznesnes proceduras) bei didesnes valstybes kompensacijas. Beje, del blogesniu rezultatu kiausiasciu nesaldo ne vienoje Europos salyje, galbut, iskyrus Malta. Juk musu gygytojai-ginekologai dalyvauja pasauliniuose kongresuose, jie zino (ir as taip pat) situacija pasaulyje. Gal verta naudotis ne Maltos patirtimi? Gydytojai-apsimeteliai (ne profesonalai) teigia ivairias tiesas. Taigi, pasidomekite, kokios srities gydytojas ka teigia. Dauguma studentu neskatinti pasiraso sia peticija, supranta jos priestaeravimus. Ten ir daugiau nesamoniu, kuriu neminesiu. Ir bendrai, jis pasmerktas buti atsauktas kaip priestaraujantis konstitucijai, nes atima zonems teise i geros gydimo praktikos gavima, bent pasirinkti gydymo proceduras. Valio! Pagaliau Italai islygino: 1:1!!!! Taip juk jau atsitiko kitose salyse. 

Iki, jeigu dar noresite pabendrauti, tada tikrai pakeisite nuomone, atsiversite, turbut reiks parasyti el. pasta....

Sekmes!!!

Gyd.

 

 

 

 

 

 

 

 


Svečias

#139

2016-07-03 09:00

manau, kad pirma reikia patikslinti nevaisingumo atsiradimą. Iš kur jau čia pridygo tų nevaisingų - ogi iš lengvo ir laisvo lytinio gyvenimo. Ryja visokį brudą, kad nepastotų, dulkinasi kiek tik nori, o paskui ,kai jau viskas sugadinta nes tos tabletės žudydamos spermitazoidus  tikrai daro poveikį ir organizmui, nori susilaukti mūsų sąskaita vaikų. Siūlymas toks: dulkykitės kiek norit, bet vaikų darymomo paslaugas apsimokėkite patys ir bus viskas tvarkoj. Čia kaip ir gėrime - pagirios irgi kainuoja.


Svečias

#140 Re: Re:

2016-07-03 10:38

#138: - Re:  

 Jei taip verslui geriau tai ko gi jis dabar toks nepatenkintas? Ne gal būt, o tikrai Maltoj yra šaldomos kiaušialąstės, efektyvumas nėra mažesnis. Pasitikiu savo šaltiniais. Vis tik iš priešingos stovyklos atstovų sunku ištrauti konkretų atsakymą: embrionas gyvybė, ar šiaip medžiaga. Beje aš ne mieloji. 

jonas

#141 Re: Re: Re:

2016-07-03 11:12

#140: - Re: Re:  

 Sveiki, darkart,

verslas susirupines paslaugų kokybe. Galite savarankiškai pasidomėti, kad efektyvumas ženkliai sumažėja. Lietuvos piliečiai, prieš mokėdami didelius pinigus, manau, pasidomi apie galima tokios procedūros rezultatą. Esant dabartiniam įstatymui jo efektyvumas gal gal kiek didesnis nei 0. Todėl privačios įstaigos ko gero nustos dirbti, o universitetinės taip ir nepradės. Turintieji pakankamai pinigų, aišku, rinksis važiuoti i normalias kitas Europos šalis, pildys kitų šalių biudžetą. Neturintieji pinigų kapstysis namie, nesulaukdami jokio rezultato, kas užprogramuota įstatyme. Šiuo metu vyksta pasaulinis kongreesas siais klausimais https://www.eshre2016.eu/Programme.aspx. Idomu, kiek embrionų saugotojų jame dalyvauja?Nemieloji, pagalvokit pati, ar embrionas gyvybė, ar šiaip medžiaga. Galiu tiek pagelbėti: bažnyčios nuomone- gyvybė. Žiniasklaida painioja, rodydama TV kudikį įsčiose (2-3 mėn.). Embrionu vadinamas ir 2 ląstelių junginys, įžiūrimas tik per mikroskopą, ir kuriame mokslas jau sugeba įiūrėti vystymosi anomalijas. Gal aiškiau?????? Taigi, ką svarbiau saugoti, ar žmonių galimybę pasirinkti turėti sveiką kūdikį, ar 2 ląstelių junginį?


Svečias

#142 Re: Re: Re: Re:

2016-07-03 11:44

#141: jonas - Re: Re: Re:  

 Štai tokius atsakymus ir gaunam," pagalvok pats", bažnyčia galvoja, kad" , "Žiniasklaida..." ir t.t. Man tai aiškiau, o ką galvojat jūs?????? Jei tai gyvybė tai, manau, svarbiau saugoti ją. Šiaip toks priešpastatymas: embriono apsauga arba sveikas vaikas, manau, yra  netinkamas, labai jau susiaurinta, ne visada bus rinktis tik tarp šitų dviejų dalykų. Dėl efektyvumo procento suklysta maždaug per 30 procentinių punktų. Tos pačios Maltos pasiekimas.


Svečias

#143

2016-07-03 11:47

Esu gydytoja ir suvokiu šio dalyko svarbumą.

Svečias

#144

2016-07-03 12:08

Todėl, kad vaikai augtų sveiki, stiprūs ir visi būtų laimingesni.

Svečias

#145

2016-07-03 12:41

Nesamoningas istatymas.

Svečias

#146

2016-07-03 17:27

Reikia gelbeti bavaikes seimas. Negalima zaloti moteru sveikatos, tai nusikaltimas!


Svečias

#147

2016-07-03 20:53

Todel, kad priimti toki istatyma butu absurdiska.Ji galejo parengti tik visiski neismaneliai ir zinoma visai neturintys nieko bendro su sia skaudzia ir aktualia problema.Ju argumentai nepagristi ir zymiai sumazina tikimybe arba labai apsunkina susilaukti stebukliuko negalincioms seimoms ir taip be galo sunku kelia link to.Kalbu is patirties, be galo esu dekinga tos srities medikams ir medicinos pazangai....

Svečias

#148

2016-07-03 22:27

Reikia padėti tiems, kam likimas nesišypsojo

Svečias

#149

2016-07-04 04:17

Aš už sveiką protą.

Svečias

#150

2016-07-04 04:32

Pati esu susidurusi su dirbtiniu apvaisinimu..
Kai specialistai tau duoda tik 4% pastojimui naturaliu budu..ir kai tu bandai 7metus..o vaikelio nori be proto,o jo kaip nera taip nera....tik dirbtinis apvaisinimas dar teikia jegu gyventi..