Nepritarimas šauktinių kariuomenei / Disapproval of renewed military conscription in Lithuania

Išmokime apsiginti

#1 Kitu kampu

2015-05-19 09:27

Mielas Lietuvos jaunime,

Prieš pasirašydami šią peticiją gerai pagalvokite ir klausykite sveiko proto. Žvelkite toliau, nei tik ši diena.

Labiausiai man patiko M. Mikutavičiaus žodžiai, kad moteris 9 mėn. sugeba išnešioti kūdikį, tad ir jaunimas tuos mėnesius gali panešioti ginklą ir kuprinę. Pasižiūrėkite ir kitų žymių žmonių pasisakymus, gal rasite atsakymus į iškilusius klausimus.

http://y2u.be/Y4gwUUksIMs

Taikos ir ramybės jums visiems.

dar kitu kampu

#2 Re: Kitu kampu

2015-05-19 10:33

#1: Išmokime apsiginti - Kitu kampu 

 Kodel? nes zymus zmones (vadinamas elitas siais laikais) yra visada ir negincijamai teisus? sakyciau "rimtas" argumentas tamstos. 

bet paskutine fraze noreciau papildyti - vietoj karo propogavimo taikos ir ramybes mums visiems. 

HJ

#3 Atkreipkite dėmesį

2015-05-19 10:51

Sveiki,

Patariu įgiilinti į du momentus šioje pastraipoje:

"Manome, kad Lietuvos saugumo užtikrinimu besirūpinanti Valstybės Gynimo Taryba, Krašto Apsaugos Ministerija bei Vyriausioji ginkluotųjų pajėgų vadė Prezidentė Dalia Grybauskaitė privalo skirti daugiau dėmesio taikos ir socialinės gerovės užtikrinimui, o ne rengimuisi kariauti (kviečiame nepamiršti Lietuvos narystės ES ir NATO)."

Visiška nesamonė. VGT ir KAM paskirtis nėra socialinės apsaugos užtikrinimas, o įstatymą dėl šauktinių priėmė Seimas. Peticijos autorius klaidina visuomenę: taikos užtikrinimas tiesiogiai nuo sugebėjimo apsiginti, o socialinė gerovė labiau nuo ekonominių ir demografinių niuansų. Dėl susidariusios situacijos krašto gynimo srityje kaltė verčiama Prezidentei. Kvietimas nepamiršti NATO ir ES taip pat visisškai nesuprantamas. Ko būtent reikia nepamiršti? Tendencingai programuojamas nepasitenkinimas viskuo.

"Akivaizdu, jog didelio visuomenės nepasitenkinimo sulaukęs sprendimas yra susijęs daugiau su vidinės kontrolės mechanizmų stiprinimu, o ne su valstybės apsauga."

Akivaizdu, jog peticijos autorius prasilenkia su be kokia geopolitikos realybe, tarptautine politika bei neadekvačiai vertina problemos esmę. Arba atvirkščiai - bando skaitytoją suklaidinti ir priversti į problemą žiurėti "siaurai" ir trumparegiškai.

Pats protestas ir peticijos inicijavimas nėra blogas dalykas - verčiau tikras demokratiškumo pavyzdys, tačiau autorius(iai) arba nesugeba įsigilinti į problemą arba kitos priežastys...

 


Svečias

#4 Marius

2015-05-19 11:24

Niekada nesutiksiu jokiais būdais, kad demokratinėje valstybėje būtų šauktinio prievolė. Koktu ir baisu, kad kai kurie iš to lobsta, o šiuolaikiniams baudžiaunininkams sakoma, jog tai "garbė" ir net "vyriškumo rodiklis" - ryški manipuliacija vertybėmis, kuri stumia esamą kartą į klaidingas jų tėvų patirtis. Apskritai koktu skaityti įžeidinėjančius komentarus apie skystablauzdiškumą ir aiškinančius bei formuojančius vyriškumo sąvokas per karinės prievolės patirtį. Toks jausmas, jog visi nori per prievolę suvienodinti vyro standartus, o tai prieštarauja žmogaus prigimčiai ir apskritai nieko bendro neturi su krašto ginyba. Jokie Izraeliai, jokie Mikutavičiaus žodžiai apie moters 9 mėn. nėštumą neturi būti laikomi pavyzdiniais, kai yra natūrali gamtos reprodukcija ir yra politinių darinių machinacijos - visiški skirtingi dalykai. Niekada pirmenybę neteikiau ir neteiksiu politiniams dariniams, kurie menkina, prieštarauja ar kaip kitaip varžo sveiko ir atsakingo žmogaus prigimtį, pajunkdami savo sistemos galion, todėl pasisakau sąmoningai prieš šaukltinio grąžinimo prievolę, ir manau, kad tai turėtų padaryti kiekvienas sveikas šios šalies pilietis.

 
 
 

Svečias

#5 Re: Marius

2015-05-19 12:16

#4: - Marius 

 Ačiū, Mariau! Puikiai pasakyta!

labas

#6 autoriams - kitam kartui

2015-05-19 12:25

"Šaunuoliai", gal kitą kartą nepritarkit Konstitucijai, Baudžiamajam kodeksui, Kelių eismo taisyklėms? Įspėkit visus, kad neitų niekas į gatvę. 

aha

#7 Re: autoriams - kitam kartui

2015-05-19 12:42

#6: labas - autoriams - kitam kartui 

 Puikus "argumentas" :D Šauktiniai, pasirodo, yra tas pat, kaip kelių eismo taisyklės ar Konstitucija (kurioje jų nėra). Galima dar su gravitacijos dėsniu ar žiemą lydinčiu pavasariu palyginti :D Nagi, kuris Šaulių sąjungos instruktorius liepė taip atsakinėti? 


Svečias

#8 Re: Re: autoriams - kitam kartui

2015-05-19 12:50

#7: aha - Re: autoriams - kitam kartui 

 a tai ko mes, atciprašau, siekiam su šita peticija? žinočiau, gal pasirašyčiau (?)


Svečias

#9

2015-05-19 14:19

Nuoširdžiai tikiu, jog šaukimo į kariuomenę atstatymas nesprendžia identifikuotų problemų, kurios tapo pretekstu šiai iniciatyvai įsigalioti.

Uz LT

#10

2015-05-19 14:39

Pasisakau prieš tokią peticiją. Aš už laisvą stiprią ir nepriklausomą Lietuvą, su žmonėmis kurie supranta savo pareigas ir atsakomybes. Saugoti savo kraštą, savo šeimas. Ir nepasiduoti melui ir blogiui. Ir labai gaila, kad šauktiniai buvo panaikinti.


Svečias

#11

2015-05-19 17:31

Esu šaukiamo amžiaus vyrukas gyvenantis Didžiojoje Britanijoje. Studijavau gan perspektyvią specialybę, tikėdamasis gauti pelningą, leidžiantį tobulėti darbą Lietuvoje, tačiau nieko gero nebuvo pasiūlyta, nebent minimalus atlygis, o pabaigusiam studijas norisi pradėti naują gyvenimą, o kaip jį pradėti neturint pinigų? Tad išvažiavau. Neseniai sužinojau, jog esu šaukiamas į kariuomenę, ir jiems visai nesvarbu, kad aš čia pradėjau naują gyvenimą, turiu darbą, žiūriu į ateitį, bet jie visvien nori, kad grįžčiau ir tarnaučiau, nesuprasdami, jog viską Anglijoje prarasiu, teks vėl pradėti viską iš naujo, tuščiai prašvaisčius devynis mėnesius... Tad reziume, kodėl turiu ginti šalį, kuri nepasiūlė jokių perspektyvų likti Lietuvoje?

Svečias

#12

2015-05-19 18:26

Tinkamesne aplinka egzistavimui
Glebas

#13 Re: Atkreipkite dėmesį

2015-05-19 18:33

#3: HJ - Atkreipkite dėmesį 

 MAnau, kad visgi čia būtent "kitos" priežastys. Labai jau tarybine retorika viskas "neskaniai kvepia"

Glebas

#14 Re: Marius

2015-05-19 18:36

#4: - Marius 

 Baisu, kai žmonės, gindami savo teises, pamiršta apie savo pareigas, kurios, kaip nebūtų keista yra visada auksčiau teisių. 


Svečias

#15 Re:

2015-05-19 18:40

#11: -  

 O gal tiesiog nemokėjai ieškoti? Gerai. Turi darbą ten? Valio. Atveži dokumentus, parodai pajamas (10000Eur/mėn) ir važiuoji atgal. 


Svečias

#16

2015-05-19 19:30

Mielas Lietuvos jaunime,

Prieš pasirašydami šią peticiją gerai pagalvokite ir klausykite sveiko proto. Žvelkite toliau, nei tik ši diena.

Labiausiai man patiko M. Mikutavičiaus žodžiai, kad moteris 9 mėn. sugeba išnešioti kūdikį, tad ir jaunimas tuos mėnesius gali panešioti ginklą ir kuprinę. Pasižiūrėkite ir kitų žymių žmonių pasisakymus, gal rasite atsakymus į iškilusius klausimus.

Taikos ir ramybės jums visiems.


Svečias

#17

2015-05-19 19:31

Pasisakau prieš tokią peticiją. Aš už laisvą stiprią ir nepriklausomą Lietuvą, su žmonėmis kurie supranta savo pareigas ir atsakomybes. Saugoti savo kraštą, savo šeimas. Ir nepasiduoti melui ir blogiui. Ir labai gaila, kad šauktiniai buvo panaikinti.

Romas

#18 Mes Lietuvos piliečiai ar...?

2015-05-20 04:46

Gal kas primiršo Lietuvos Respublikos Konstitituciją, tai priminsiu:

139 straipsnis.

Lietuvos valstybės gynimas nuo užsienio ginkluoto užpuolimo - kiekvieno Lietuvos Respublikos piliečio teisė ir PAREIGA.

Įstatymo nustatyta tvarka Lietuvos Respublikos piliečiai PRIVALO atlikti karo ar alternatyviąją krašto apsaugos tarnybą.
Krašto apsaugos organizavimą nustato įstatymai.

 

Romui

#19 Re: Mes Lietuvos piliečiai ar...?

2015-05-20 05:22

#18: Romas - Mes Lietuvos piliečiai ar...? 

 gal ne į temą, bet gal kažkas kažką >> įžvelgs

Mindaugas

#20 KAS?

2015-05-20 06:02

KAS turi duoti darbo?

KAS turi sukišti išsilavinimą į galvą?

KAS turi apginti?

 

Su visa pagarba savo nuomonę išreiškusiems piliečiams, aš nesutinku su tokiu jų mąstymu. Jei 2008 m. nebūtų nutraukta prievolė, tai šiandien viskas būtų ok? Ar kitos Europos šalys, kurios taip pat iš finansinių sumetimų, turi šauktinius, jų visuomenė kvailesnė, sprendžiant pagal šios peticijos autorius? Ar jau gyvename tame pasaulio bendruomenių visuotinio susitarimo etape, kai konfliktams kelias užkertamas apsikeičiant vien mintimis apie karą ir taiką?

Ar peticijos autoriai nuoširdžiai tiki, kad viešas kuo mažiau militarizuoto šalies kurso deklaravimas yra neabejotinas gėris šalies ateičiai?

Ar tik neturima tylių lūkesčių dėl patogaus nerūpestingo gyvenimo, kurio sargyboje kažkodėl turėtų stovėti eiliniai Thimotey ir Jackson iš Tenesio, t.y. NATO. Netęskim išlaikytinių ir saugotinų mentaliteto.

p.s.

Ne, aš jau nepatenku į šauktinių amžių, bet dalyvauju šaulių veikloje

Taip, jei pašauktų, man būtų sunku, tektų visus 3 vaikus perkelt pas senelius. Bet eičiau tarnauti, o kas daugiau eis, jei tiek tūkstančių jaunesnių užimti kažkuo, kas anapus Lie-tu-vos.

Lietuva - tai ne vien krepšinio rinktinė, ir dėl jos reikia paaukoti daugiau, nei dvi savaites su alaus bokalu.

Romas

#21 Nori taikos - ruoškis karui

2015-05-20 07:10

Supraskite, mus ruošia GYNYBAI. Ne skatina karą, ne skatina agresiją, ruošia, kad galėtumėm apsiginti agresijos atveju. Kad netaptume patrankų mėsa, kurie net nesugeba ginklo laikyti, nors ginklų ir yra. Jei būsime pasiruošę - neprireiks kovoti, jei pacifistiškai nusiteikę lauksime su gvazdikais, tai iš patirties žinome kaip būtų...


Svečias

#22 Re: Marius

2015-05-20 08:05

#4: - Marius 

 Kas losbsta iš šauktinių kariuomenės?  Ir taip išeitų,kad Danija, Norvegija, Suomija, Estija ir t.t yra višiskai ne demokratinės valstybės, nes turi šauktinius? :)


Svečias

#23 Re: Re: autoriams - kitam kartui

2015-05-20 08:09

#7: aha - Re: autoriams - kitam kartui 

 Jaunuoli. Prieš keldamas bangas, gal geriau patylėk ir paskaityk LR Konstituciją.  Leisk aš tau padėsiu, paskaityk 139 st. Gal vis dėlto tau reike patarnauti, bent jau įstatymus išmoksi :)


Svečias

#24 Re: Re:

2015-05-20 08:15

#15: - Re:  

 Lietuva tau suteikė pilietybę, kurios deka ir turėjai teisę atvykti į UK. Pilietybė turi ir tam tikras pareigas, ne tik teisias. Ir geriau nesakyk savo darbdaviams, kad ketini slapstytis nuo kariuomenės. Nes tada tikrai prasi savo darbą. Britams istoriskai yra įaugę į kraują, kad vengti karinės tarnybos - didžiulė gėda.


Svečias

#25

2015-05-20 09:18

manau, kad profesionali, gerai finansuojama armija yra efektyvesne