Del gyvunu vezimo Lietuvos gelezinkeliais

Quoted post

Keleivis su vaiku

#23 Keleivis su vaiku

2014-07-17 15:58

Puikus LG pasirinkimas, draudžiantis vežti didelius šunis.
Traukinio vagone vietos nedaug, jame važiuoja ir seni žmonės, ir maži vaikai, ir besilaukiančios moterys. Kartais koks gyvulys vien lojimu gali jautresniam vaikui ligą įvaryti, jau nekalbant apie galimus sužalojimus.
Traukinys yra žmonėms skirta vieta, todėl jei norite vežtis savo žvėris, nuomokitės transportą arba grūskite juos į nuosavus kibirus.
Nepasirašau šios peticijos, ir kitiems jos pasirašyti nepatarsiu.

Replies


Svečias

#25 Re: Keleivis su vaiku

2014-07-17 17:02:00

nesąmonė

#26 Re: Keleivis su vaiku

2014-07-17 17:05:38

#23: Keleivis su vaiku - Keleivis su vaiku

o kartais, tiksliau labai dažnai bet kokiam jautresniam žmogui tas nekaltutis vaikas gali visas smegenis išūžti, bet juk niekas jam nieko nepasakys, ir niekas jo iš traukinio vagono neišvarys, ne taip kaip šunelio.

Eimantė

#32 Re: Keleivis su vaiku

2014-07-17 17:53:08

#23: Keleivis su vaiku - Keleivis su vaiku

Visiškai nesutinku su jūsų išsakyta nuomone. Sakyčiau, LG kaip tik padarė klaidą paskelbdami tokį draudimą, nes taip paprasčiausiai praras dalį pelno. Tai, kad vagone vietos nedaug - ne argumentas. Kiekvienas traukiniu važiuojantis žmogus turi nusipirkti bilietą, kuris garantuoja jam vietą, lygiai taip pat ir su didesniais šunimis. Juk jūsų (jei jau turite bilietą) niekas nevarytų iš vagono vien tik todėl, kad kažkam ten pasirodytų per ankšta. Jei kažkam būti vienoje patalpoje su gyvūnu tokia kančia, tegu perka bielietą į tuos vagonus, kur gyvūnai neįleidžiami. O dabar apie tai, kas jums turbūt aktualiausia - vaikai. Jei bijote dėl vaiko jautrumo, tai gal išvis nederėtų su juo važinėti viešuoju transportu? Juk ir nuo pašalinio žmogaus žvilgsnio vaikas gali pradėti verkti. Be to, nemanau, kad šuo be reikalo ims ir užsipuls nekaltą vaiką. Kad ir kaip žmonės nenori pripažinti, gyvūnai daugeliu atveju suagresyvėja esant provokacijai. Galiausiai, viešoje vietoje šuo turi būti su pavadėliu ir antsnukiu bei šeimininko prižiūrimas, kas užtikrintų saugumą. Asmeniškai galiu pasakyti, kad, kiek esu mačiusi, viešajame transporte gyvūnai elgiasi daug gražiau, ramiau ir tyliau nei vaikai. Tai gal tada jų neįleiskime į autobusus ir traukinius? Neduok Dieve, nuo verksmo kam nors pakriktų nervai. O pabaigai įsivaizduokite situaciją: viešajame transporte galite atsisėsti šalia girto, šlapimu dvokiančio, purvino neaiškaus asmens (taip, tokių tikrai nemažai pasitaiko) arba šalia žmogaus su paklusniai sėdinčiu šunimi. Kuriuo atveju jūs ir jūsų vaikas jaustųsi saugiau?

Keleivė su šuniu

#37 Re: Keleivis su vaiku

2014-07-17 19:58:12

#23: Keleivis su vaiku - Keleivis su vaiku

Mielas, keleivi, iš asmeninės patirties sakau, kad dar neteko matyti nei piktų, nei lojančių šunų trakiniuose. Tiesiog tokių šunų savininkai renkasi kitokį keliavimo būdą, kad netrukdytų kitiems ir sau vargo nekeltų. O problematiškų mažų vaikų, nuo kurių po ilgos kelionės ne kartą skaudėjo galvą - ne vienas! Tai gal ir vaikelius i boksus sukiškime?

Nesuprantu jūsų netolerancijos.


Svečias

#44 Re: Keleivis su vaiku

2014-07-18 05:57:02

#23: Keleivis su vaiku - Keleivis su vaiku

Nelabai suprantu apie kokius vagonus kalba eina, kuriuose vietos nėra? Galimi sužalojimai, kurių, mielas keleivi, taiip bijote gali būti daug didesni, tiek morališkai, tiek fiziškai patiriti kokio nors asocialiaus ar treninguoto jaunimelio "dėka", jiems traukiniu keliauti, kiek žinau, nedraudžiama. Jūsų baimės dėl šunų yra visiškai nepagrįstos ir atsiduoda paranoja. Pramerkit akis ir pasidomėkit šiek tiek daugiau, kas yra šunų socializacija ir apskritai kas yra šuo. Sekmės keleivi.

Aliona

#47 Re: Keleivis su vaiku

2014-07-18 06:37:29

#23: Keleivis su vaiku - Keleivis su vaiku

Aš laukiuosi ir nematau visiškai jokios priežasties kodėl man tas šuo galėtų trugdyti. Man labiau trugdo (ir jums su vaiku turėtų) smirdantys ir geriantys diedai, bet nematau, kad greitu metu, kas nors uždraustų jiems važinėti traukiniu ar lieptų nuomotis automobilį.

myliu sunis

#53 Re: Keleivis su vaiku

2014-07-18 08:33:42

#23: Keleivis su vaiku - Keleivis su vaiku o jei man nepatinka tavo snargletas rekiantis vaikas? Eik peskom arba uzsidsryk kur nes as nemegstu svetimu vaiku. Kazkoks marazumas tevams su mazvaikiais viskas leidziama daro ka nori tie vaikai o tvarkingiems zmo ems sunu negalima? Tavo vaikas mano suni greiciau isgasdins nei atvirskciai

magne

#60 Re: Keleivis su vaiku

2014-07-18 13:00:04

#23: Keleivis su vaiku - Keleivis su vaiku

Gerbiamas keleivi su vaiku,

Tai yra Jusu demokratine  teise tureti savo nuomone ir ja laisvai reiksti. Svarbu tai, kad Lietuvos gelezinkeliai nusizenge europos direktyvoms. Esame ES salis, nebe NVS. Zmones lavinasi, augina ivairiu veisliu augintinius, juos mokina augina ir puikiao sutariancius vaikus su sunimis. Vaikai turi priprasti prie sunu ivairiose vietose, nebebijoti paniskai ju. Draudimas netures jokios prasmes, o tik ribos sunu augintoju teises. Aciu uz nuomone ir linkiu tolerancijos.

mama

#84 Re: Keleivis su vaiku

2014-07-23 10:27:13

#23: Keleivis su vaiku - Keleivis su vaiku

Turiu ir vaika ir sui ir niekam suo traukiny netrugdo, o jei jau jums trugdo, tai galiu pasakyt VARGSAS jusu VAIKAS, kad su tokia nemastancia mama gyvena.

 


Svečias

#98 Re: Keleivis su vaiku

2014-07-27 18:36:54

#23: Keleivis su vaiku - Keleivis su vaiku

Lojimu ligą įvaryti? Tai tau matyt ir įvarė...

Flo

#108 Re: Keleivis su vaiku

2014-07-28 08:03:15

#23: Keleivis su vaiku - Keleivis su vaiku

o nepagalvojai, kad tavo vaikas zyzimu gali uzknisti kitus zmones? kazkaip sunys kiek maciau, visada turi savo vieta ir jiems pasakyta ramiai gulet, o bambliai atvirksciai, laksto neprieziuroj ir vargina kitus keleivius.


Svečias

#109 Re: Keleivis su vaiku

2014-07-28 08:24:37

#23: Keleivis su vaiku - Keleivis su vaiku

Koks juokingas komentaras :D O šuo iš bokso suloti nebegali, ar ką? Vaikai yra daug didesnės smarvės, triukšmo ir netvarkos šaltinis, nei daugelis šunų. Nori vežtis kriokianti, cypiantį, prie žmonių lendantį ir viską šokoladu/ledais aplink terliojanti vaiką - nuomokis transportą arba vežk jį dėžėj. Nes man nesuprantama, kaip pririštas šuo su antsnukiu gali trukdyti tau, pensininkui ar tavo ribotam vaikui, kuris bijo šuns lojimo (pas gydytoją šiaip reikėtu su tokiu vaiku, o ne traukiniais važinėtis).

vilnietė

#127 Re: Keleivis su vaiku

2014-07-30 14:03:43

#23: Keleivis su vaiku - Keleivis su vaiku

Sveiki. Jums rašo močiutė, turinti tris anūkus, besilaukiančia dukrą ir vidutinio dydžio šunį. Nebijom jokių alergijų, šunų lojimų, augam sveiki ir mylintis visą gyvūniją. Patariu patiems įsigyti augintinį, kad suprastumėte, jog baisesnio padaro už žmogų Dievas nesutvėrė:gyvūnas kitą naikina tik išbadėjęs arba besigindamas, o žmogus - visada dėl malonumo, piktumo, neišsiauklėjimo arba kvailumo. Jei trukinyje jums atrodo per mažai vietos, tai ne šunys jas užima: jie dažniausia tupi arba guli prie šeimininko kojų ir į nieką nereaguoja. Ir bendrai kalbant, jei mūsų "galvos" būtų protingesnės, tai ne priimtų niekinius įstatymus, o paskirtųpvz. pirmą ar paskutinį vagoną keleiviams su augintiniais, dviračiais ir t.t.


Svečias

#140 Re: Keleivis su vaiku

2014-08-14 07:56:18